U Kačarevu počela 31. Slaninijada

U Kačarevu je počela 31. Slaninijada, na kojoj je svoje proizvode izložilo više od 250 izlagača.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je, otvarajući Slaninijadu izrazio zadovoljstvo, što se ova manifestacija već više od tri decenije uspešno održava sa uspehom.
Radojević je istakao da je Slaninijada odavno prevazišla lokalne okvire i postigla zapaženu prepoznatljivost među ljubiteljima dobre i ukusne vojvođanske hrane u vidu raznovrsnih mesnih delikatesa, u evropskim ali i u svetskim okvirima.

racija: Slaninijada u Kačarevu
Ilustracija: Slaninijada u Kačarevu

Prema njegovim rečima, do danas se mnogo toga promenilo u organizovanju same manifestacije u pogledu uvođenja novih sadržaja.
„To je rezultiralo time da se iz godine u godinu povećavao broj izlagača i posetilaca. Postignuto je da se na preko 3.000 metara kvadratnih zatvorenog i otvorenog prostora izlažu mesni proizvodi, pre svega slanina proizvođača iz domaće radinosti ali i predstavnika industrije mesa u Srbiji“, rekao je u sredu Radojević.

On je dodao da ne treba zanemariti ni podatak da ovaj najveći Festival slanine u svetu, ovde u Kačarevu, poseti više od 100.000 ljudi.
Naveo je i da je ove godine svoje proizvode izložilo preko 250 izlagača, dok je prošle godine ova manifestacija brojila 150 izlagača.
Radojević je podsetio da u okviru agrarnih mera Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podstiče razvoj stočarske proizvodnje ali i preradnih kapaciteta. Cilj je da se, uz postojeće državne subvencije i premije, odnosno nacionalne mere podrške Ministarstva za poljoprivredu namenjenih ovoj oblasti agrara, još više i zajednički unapredi domaće stočarstvo.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

14.02.2024.

Sutra čuvena kačarevačka „Slaninijada“

17.02.2023.

Ko želi da se omrsi neka poseti Kačarevo

28.01.2021.

Uskoro ,, Pršutijada“

16.08.2018.

Crnogorci traže registraciju pršute

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca