Otvoren Regionalni sajam poljoprivrede u Šapcu

U Šapcu je otvoren  Regionalni sajam poljoprivrede, posle novosadskog, jedan od najvećih u našoj zemlji. Svoje proizvode, predstavlja   više od 120 izlagača, a najveće interesovanje poljoprivrednika je za novu mehanizaciju.

Šabac ima najviše registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, a predanjači  i u uzgoju stoke, čulo se na otvaranju sajma.

„Sajam je prilika da se razmene iskustva i steknu nova znanja, steknu nova prijateljstva, uspostave kontakti“, naglašava Predrag Srdanović, iz Odeljenja za poljoprivredu Grada Šapca. „Svake godine dobijamo na kvalitetu zahvaljujući ovom sajmu, pored svih drugih radova i edukacija.“

U Šapcu, od poljoprivede živi oko pedeset hiljada ljudi. Sajam je posetilo oko 10.000 poljoprivrednika.

Ilustracija: Muzilice na Sajmu u Šapcu
Ilustracija: Muzilice na Sajmu u Šapcu

NLB Banka Beograd je otvorila ekspozituru u Šapcu 2016. godine, upravo u periodu održavanja Sajma poljoprivrede, ističući na taj način svoju posvećenost poslovanju sa poljoprivrednicima„U podršku agro biznisu krenuli smo 2015. godine, stavljajući poljoprivredu među najvažnije strateške prioritete svog poslovanja. Konstantno smo jačali podršku ovom segmentu, uvećavajući višestruko iznos plasmana iz godine u godinu. U 2017. godini, u podršku poljoprivredi smo investirali gotovo 50 miliona evra i dostigli tržišno učešće od preko 10 odsto“ objasnila je na otvaranju ovogodišnjeg Sajma poljoprivrede u Šapcu Biljana Petrović, direktorka Odeljenja za upravljanje prodajom agro biznisu NLB Banke.

Ona je istakla da odlični rezultati NLB Banke u radu sa poljoprivredom proističu iz specifičnog koncepta poslovanja banke sa ovim segmentom – NLB NA POLJU. Ovaj koncept podrazumeva rad sa klijentima direktno na gazdinstvima, čime srpski domaćini štede vreme i dobijaju pravu informaciju na pravom mestu, kao i ponudu proizvoda i usluga prilagođenu njihovom konkretnom poslovanju.

Ilustracija: traktori na Sajmu u Šapcu
Ilustracija: traktori na Sajmu u Šapcu

NLB Banka u svojoj ponudi ima široku lepezu proizvoda i usluga namenjenih poljoprivrednicima, od otvaranja i vođenja računa gazdinstva, elektronskog i mobilnog bankarstva, platnih kartica i kredita za sve potrebe gazdinstva. Banka poljoprivrednicima omogućava da izaberu tip kredita i model otplate koji su usklađeni sa fazama konkretnog tipa proizvodnje, koji se svakako razlikuje  kod npr. proizvodnje žitarica, voćarstva, stočarstva i drugih tipova poljoprivrednih delatnosti. U tom smislu, plan otplate se može prilagoditi ciklusa proizvodnje, a rate otplaćivati u mesečnim, tromesečnim, šestomesečnim ratama ili nakon godinu dana. Uslovi finansiranja direktno zavise od odabranog tipa, iznosa i ročnosti kredita i prilagođavaju konkretnom gazdinstvu.

NLB Banka je posvećena poljoprivredi i u domenu društveno odgovornog poslovanja. U ovom segmentu, raspisala je, sedmu godinu za redom, NLB Organic konkurs namenjen organskim proizvođačima, na komeće tri najbolja projekta nagraditi iznosom od milion i po dinara

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

01.03.2024.

NLB Komercijalna banka generalni sponzor Kopaonik biznis foruma

26.05.2023.

Završena najveća smotra agrara

21.05.2023.

,Kvalitet i bezbednosti hrane“– mogućnosti za saradnju između Italije i Srbije

17.05.2023.

Novi Sad: „Snabdevanje supermarketa domaćim voćem i povrćem izazovi i mogućnosti“

15.05.2023.

Najbolji u agrobiznisu i ove godine na Poljoprivrednom sajmu

10.03.2023.

Otvoren 13. poljoprivredni sajam u Šapcu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca