Ako se ostvari plan zaposliće se 800 ljudi

Taffe je poslao pismo o namerama,  izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović odgovarajući na pitanje poslanika u vezi sa oporavkom IMT-a. „Taffe ima fabriku na prostoru Turske,  a ima nameru da se razvija i u Srbiji. Ako se ostvari plan zaposliće se 800 ljudi“. U narednim danima ćemo videti kako će  se razvijati situacija,  istako je Nedimović,  ali i naglasio da je pojačano interesovanje za investicije u traktore u Srbiji,  nakon subvencija države u nabavku traktora i odobrenja oko 2100 zahteva.

Ilustracija: traktori
Ilustracija: traktori

On je dodao,  da je skoro 400 zahteva podneto ove godine preko IPARD programa. To sve znači da ima tražnje za traktorima,  a kada ima tražnje ima i želje,  od strane investitra da ulažu zaključio je resorni ministar. On je podržao Dragana Markovića Palmu,  kada je rekao da je bolje da traktori budi domaćeg porekla. U vezi sa time Nedimović je najavio je da će u novom pravilniku biti definisani uslovi,  tako da će povraćaji za domaće proizvode biti veći nego kada se kupuju uvozni.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

20.03.2024.

Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima

23.02.2024.

Raspisan prvi IPARD III javni poziv

11.01.2024.

IPARD III početkom februara

08.12.2023.

Sastanak radne grupe za praćenje i izveštavanje Evropske komisije o realizaciji aktivnosti iskorišćenosti IPARD sredstava

16.11.2023.

Do kraja godine IPARD 3 program za nabavku opreme i mašina u poljoprivredi

31.08.2023.

Javni poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca