Poljoprivredni fakultet nastavlja sa osavremenjavanjem praktične nastave

Počinje novo poglavlje u izvođenju praktične nastave na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Nakon nekoliko decenija, taj fakultet upotpunio je mehanizatorski paviljon novim, savremenim traktorom, u čijoj kupovini je sa dva i po milona dinara bespovratnih sredstava, učestvovala Pokrajinska vlada.

Savremeni traktor visokih tehnoloških preformansi marke Džon Dir od danas je na raspolaganju studentima Poljoprivrednog fakulteta. On će budućim stručnjacima za mehanizaciju omogućiti da savladaju praktičnu primenu takozvane precizne poljoprivrede i na najbolji način shvate koliki je uticaj savremene mehanizacije na povećanje produktivnosti proizvodnje.

„Obaveza nam je da podržavamo naučno istraživačku delatnost, a Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu jedan je od najreferntnijih u međunarodnim okvirima“, istakao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević.

Inače, u realizaciji ove značajne investicije vredne devet miliona dinara, pokrajinski sekretarijat učestvovao je sa dva po miliona dinara bespovratnih sredstava.

Poljoprivredni fakultet nastavlja sa osavremenjavanjem praktične nastave , istakao je dekan te visokoškolske ustanove Nedeljko Tica , dok studenti sa znatiželjom razgledaju ovu raskošnu mašinu spremnu da zađe u ogledna polja i pokaže šta ume.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

05.02.2024.

Izdvojeno 7,3 miliona dinara za razvoj ženskog preduzetništva

12.01.2024.

I mi konja za trku imamo

04.01.2024.

Od Novе godinе uvodi se nova mеra, evo i gde

20.09.2023.

Kako možete kupiti poljoprivredne mašine

15.09.2023.

BESPLATNA PROVERA TEHNIČKE ISPRAVNOSTI TRAKTORA

05.06.2023.

Javni pozivi za podsticaje u poljoprivredi, evo i gde

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca