Konkursi i programi

Aktuelni konkursi za poljoprivrednike

Program podrške poljoprivrednicima

Objavljeno: 16 apr 2018

Ministarstvo poljoprivrede, veterine i šumarstva ove godine ne dozvoljava lokalnim samoupravama da odobravaju subvencije poljoprivrednim udruženjima, već samo registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, s obzirom na IPARD konkurse koji su aktuelni za Srbiju, piše Bilten opštine Paraćin.

To je razlog što je Opštinsko veće ponovo razmatralo nacrt Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2018. godinu. Nadležno ministarstvo, koje daje saglasnost na ovaj program pre nego što ga usvoji Skupština opštine, zatražilo je usaglašavanje, pa je Opštinsko veće stavilo van snage raniji zaključak koji su odnosi na ovaj program i utvrdilo novi nacrt, u skladu sa zahtevom ministarstva.

Ilustracija: paprika
Ilustracija: paprika

Kako je na sednici objašnjeno, iz Uprave za poljoprivredu i lokalni ekonomski razvoj, izvršena je tražena izmena, pa program ponovo ide ministarstvu na saglasnost, a zatim se upućuje Skupštini.

Za realizaciju programa na raspolaganju je 19,1 milion dinara, a mere podrške, navedeno je sada u njemu, namenjene su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, u visini od 40 odsto subvencije bez PDV, usmerene na nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme, sistema za navodnjavanje, sadnica voća i umatičenih rasnih grla ovaca, koza i svinja. Deo sredstava predviđen je za edukaciju kroz posetu Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i sajmovima u inostranstvu. Takođe, opredeljena su sredstva i za ruralni razvoj mesnih zajednica kroz uređenje poljskih i brdskih puteva, piše Bilten.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Svetlana Kovačević: Hvala u njihovo ime. Poslovnost na nivou...
Branka Pasane: Treba mi serviser za muzilice...
Branka Pasane: Da li ima neki serviser koji bi došao kod nas i o...
Branka Pasane: Da li ima neki serviser koji bi došao kod nas i o...
Poljo Nova Varoš: Poštovani ministre, kada poljoprivrednici Nove Va...
Miki: Slusajte da vam kazem stvari stoje veoma lose pogo...
Poljostocar: Kupuje proizvode Superiora i prezadovoljan sam. Ve...
Ivan Stojanović: Prijatelju,da li ima potražnje u Novom Zelandu za...
Svetlana Kovačević: Hvala vam puno. Pratite nas i dalje i pisite koje ...
Vinko Puric: veoma dobro odabran i prezentovan strucni materija...