Poljo. Berza

  • 12.07. soja 39,50 kg/din.
  • 19.07. kukuruz 15,50 kg/din.
  • 12.07. pšenica rod 2018. min. 12% proteina 16,50 kg/din.

Pročitajte koliki je profit NLB banke

Objavljeno: 16 apr 2018

NLB Grupa je u 2017. godini ostvarila profit od 225 miliona evra, što je dvostruko više nego u 2016. godini, kada je kada je dobit grupacije iznosila 110  miliona evra. Dobrim rezultatima NLB Grupe su doprinele sve banke članice, uključujući i NLB Banku Beograd, koja je u 2017. godini ostvarila dobit od 3,8 miliona evra.

„Nadzorni odbor je zadovoljan rezultatima, koji su najbolji u istoriji NLB Grupe. Želimo na tome da čestitamo menadžmentu i svim zaposlenima, na njihovom trudu i posvećenosti. Zadovoljni smo napretkom u digitalizaciji, racionalizaciji i modernizaciji procesa i usluga, koji potvrđuje da je cela NLB Grupa prihvatila tehnološki razvoj i digitalizaciju kao novu mogućnost za budući rast. I banka i cela grupa su imale značajnu ulogu generatora inovativnih, naprednih i jednostavnih rešenja za klijente na svojim lokalnim tržištima. Bolje korisničko iskustvo i konstantna dostupnost sa jedne strane i izražena savetodavna uloga sa druge, pokazuju da je fokus na klijentima, njihovim potrebama i zadovoljstvu. Pored stabilnog, održivog i profitabilnog poslovanja, ovo predstavlja dobru osnovu za uspešno poslovanje NLB Grupe u budućnosti “, rekao je povodom objavljivanja rezultata NLB Grupe Primož Karpe, predsednik Nadzornog odbora NLB banke u Ljubljani.

Traktor
Traktor

Članica NLB Grupe u Srbiji, NLB Banka Beograd, je u 2017. godini uvećala dobit i ostvarila značajan rast plasmana, a istovremeno nastavila sa digitalizacijom poslovanja i otvaranjem novih kanala prodaje.

Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd ovom prilikom izjavio je: „U 2017. godini, NLB Banka Beograd je nastavila trend uspešnog poslovanja iz prethodne dve godine i, uprkos i dalje izazovnom okruženju, ostvarila profit od 3,8 miliona evra, za 1,6 miliona više nego u 2016. godini. Banka je nastavila da raste u svim profitabilnim segmentima, a privredi i građanima Srbije smo odobrili kredite u iznosu od preko 220 miliona evra. Ponovo smo ostvarili izuzetno dobre rezultate u saradnji sa fizičkim licima i privredom, a najveći rast smo ostvarili u domenu saradnje sa poljoprivrednicima, u kome smo jedna od vodećih banaka na tržištu. U podršku poljoprivredi smo uložili gotovo 50 miliona evra, što je više nego dvostruko veći plasman u poređenju sa 2016. godinom, i u ovom segmentu dostigli tržišno učešće  od 10 odsto. Istovremeno, ostvarili smo rast depozita od 36 odsto, što govori u prilog ojačanom poverenju naših klijenata koji nas sve više prepoznaju kao pouzdanog partnera za realizaciju ličnih i profesionalnih planova“.

Autor: Svetlana Kovačević

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

NIKOLAKRAJINALONDON: Bas dobro sto su se zaduzili kod hladnjacara za sk...
Djumic Milan: Po pravilniku za mini klance i prerade mesa dali i...
Vladimir: Koristite Brstivar leti i z...
Dobrivoje Veljković: Kao i svi pčelari, radujem se pokušaju da se za...
Nebojša: U tekstu mi nije jasno zašt...
Nebojša: Upotreba jabukovog sirćeta...
Tihomir: Ima li nesto za nas sa kosova i metohije...
Drsgan: Ako pcelari imate problema sa visak pcelom koje se...
Medule: Procenat vlage zavisi od s...
Maksimović Mirjana: Ja sam Mirjana Maksimović ima 68 god. po proesiji...