Poljo. Berza

  • 29.08. kukuruz 16,00 kg/din.
  • 29.08. soja 37 kg/din.
  • 29.08. pšenica rod 2018. min. 12% proteina 19,00 kg/din.
Konkursi i programi

Aktuelni konkursi za poljoprivrednike

Na konkursu najmanje pola miliona

Objavljeno: 13 maja 2018

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu novca za podršku mladima u ruralnim područjima u AP Vojvodini u 2018. godini, po kojem će dodeliti bespovratno 200.000.000 dinara.
mladi poljoprivrednici, pixabay

Najviše po prijavi poljoprivrednici mogu dobiti milion i po dinara, a najmanje pola miliona.

Pokrajina će po tom konkursu plaćati 90 odsto vrednosti investicije, a zemljoradnici snose svega deset odsto. Tako Pokrajina želi da podrži nove generacije mladih poljoprivrednih proizvođača, podsticanjem razvoja i unapređivanjem primarne biljne i stočarske proizvodnje.

Poljoprivrednici mogu poslati samo jednu prijavu po konkursu, ali se ona može odnositi na više tačaka. Konkurs je otvoren do 21. maja, odnosno dok se 200.000.000 dinara ne podeli.

Biće podržane investicije za razvoj i unapređivanje primarne biljne proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika, kao i investicije za razvoj i unapređenje primarne stočarske proizvodnje u njihovim domaćinstvima.

Novac i za vino i za pečurke
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je i Konkurs za dodelu novca za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju vina i proizvodnju i preradu pečuraka. Bespovratna sredstava po tom konkursu iznose 30.000.000 dinara, a preduzetnici mogu dobiti bez vraćanja do 50 odsto vrednosti ukupno prihvatljivih troškova investicije. Preduzetnici po jednoj prijavi mogu dobiti najmanje 100.000 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost investicije 200.000 dinara ili veća.

Bespovratan novac daje se za kupovinu inoks sudova za vino, vinifikatora, univerzalnih posuda za vino, uređaja za kontrolisanu fermentaciju i hladnu stabilizaciju vina, parnih generatora za sterilizaciju opreme i sudova i uređaja za pranje, drvenih sudova i burića za barikiranje, filtera, muljača, pumpi, centrifugalnih separatora, sistema za ubacivanje azota, pneumatskih presa, uređaja za zatvaranje ambalaže – ručnih i automatskih, s pripadajućom opremom, linija za punjenje i etiketiranje uz odgovarajuću opremu, punilica, etiketirki i čepilica, postolja za drvenu barik burad i opreme za transport u sklopu vinarije. Takođe i za nabavku opreme za proizvodnju i preradu pečuraka.

Konkurs je otvoren do utroška novca, a zaključno s 15. junom

Ilustracija: pečurka, foto;mS.K

Pravo na podsticaje imaju poljoprivrednici između 18 i 40 godina starosti upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva nakon 1. januara 2018. godine. Međutim, ukoliko nisu upisani u Registar, moći će to da učine do dana zaključenja ugovora.

Podnosilac prijave mora imati prebivalište u Vojvodini, gde mora biti i mesto realizacije investicije. Parcele na kojima se postavlja oprema koja je predmet investicije moraju biti upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Ukoliko je parcela u zakupu, potrebno je da je do isteka ugovora o zakupu preostalo najmanje pet godina. Podnosilac prijave mora imati izrađen poslovni plan – ekonomsku održivost projekta. Takođe, mora regulisati obaveze po rešenjima o naknadama za odvodnjavanje i navodnjavanje zaključno s 2017. godinom, a potrebno je da dokaže i da je platio sve poreze, kao i dospele obaveze po ugovorima o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za prošlu godinu.

Prijave s potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, s naznakom „Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2018. godini” ili dostaviti lično u Pisarnici pokrajinskih organa uprave, u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Svetlana Kovačević: Postovan, to je ime Udruženje za očuvanje tradic...
ilija vlajnic: Poceo sam tretiranje pcela Mitakom 1.10.2018, dali...
Miša: Zašto u naslovu stoji GIS iz Svrljiga ?! Na šta ...
Čika: Jel moze to bez konzervansa ljudi?...
Svetlana Kovačević: Hvala na savetima, poslužice pčelarima...
Rade Kostadinović: Dosta dobar i poučan tekst. Jedino, a to i nauka ...
Pexon: Mene interesuje kako bi se mogla ova biljka nekako...
Dejan: NIkad, ali bas nikad glistama se ne dodaje svez st...
Svetlana Kovačević: Postovani Milane, pozovite Upravu za agrarna plać...
Milica: Postovani,zanima me obuka za pravljenje koznih pap...