Ukupno 1.600 grla goveda

Objavljeno: 16 maja 2018

Jedan od najvažnijih segmenata Poljoprivrednog sajma je nacionalna izložba stoke. Ove godine biće prikazano ukupno 1.600 grla goveda, konja, ovaca, koza, svinja, živine i sitnih životinja. Takođe, biće organizovana aukcijska prodaja stoke, a osim goveda, ove godine, putem aukcije će se prodavati i ovce, svinje i konji.

Ilustracija: izložba stoke, foto: sajam.net
Ilustracija: izložba stoke, foto: sajam.net

Za izložbu poljoprivredne mehanizacije vlada najveće interesovanje posetilaca Sajma. Ove godine biće prikazano više od 3.000 eksponata vodećih svetskih proizvođača poljoprivredne tehnike. Poljoprivrednici iz Srbije imaće mogućnost da vide i neke od noviteta koji su premijerno prikazani na sajmovima Agritechnica, SIMA i EIMA.

Još jedna novina ovogodišnjeg sajma je manifestacija „Prolećni festival vina 2018“, koja će se održati u Kongresnom centru „Master“. Zemlja-prijatelj ovogodišnjeg 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska, a generalni sponzor već sedmu godinu zaredom je Generali osiguranje Srbija. Cena ulaznice je 600 dinara, za grupne posete 400, a za kolektivne posete penzionera, dece od sedam do 12 godina, studenata i đaka 200 dinara. Porodični dan je u petak, 18. maja kada će jedna ulaznica biti dovoljna za četvoročlanu porodicu- roditelji i dvoje dece.

I ove godine će biti organizovana poklon igra za posetioce Sajma. Kompanija“ John Deere“, koja ove godine obeležava 100 godina proizvodnje traktora, preko svog zastupnika u Srbiji, novosadske kompanije „Kite“, pokloniće traktor 5450D, a „Agropanonka“ će darovati traktor Belarus 622 i rotofrezu Hisarlar.

Ukoliko Vam se dopao članak, lajkujte ;) 0
Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Svetlana Kovačević: Obratite se Upravi za agrarna plaćanja na tel: 01...
Svetlana Kovačević: Postovani, obratite se PSSS kojoj pripadate, da va...
Slađana: Kada je isplata po košnici pčela za 2018, nema n...
Branislav: Zanima me konkurs za tov junadi, i krave muzare, z...
Svetlana Kovačević: Obratite se Upravi za agrarna plaćanja...
Ivkovic Sanela: Zanimame konkurs za mlade poljoprivrednike zivim n...
Ivkovic Sanela: Dobar dan zanimame uslovi za konkurs...
Erna Brkić: Poštovana, Biću Vam zahvalna ako obrazložite ...
Dejan jankovic: Kada će biti isplata subvencija za 2017 godinu...
zoran: postovana gospodo interesuje me vocka OGROZD pa ...