Poljo. Berza

  • 12.07. soja 39,50 kg/din.
  • 19.07. kukuruz 15,50 kg/din.
  • 12.07. pšenica rod 2018. min. 12% proteina 16,50 kg/din.

Ukupno 1.600 grla goveda

Objavljeno: 16 maja 2018

Jedan od najvažnijih segmenata Poljoprivrednog sajma je nacionalna izložba stoke. Ove godine biće prikazano ukupno 1.600 grla goveda, konja, ovaca, koza, svinja, živine i sitnih životinja. Takođe, biće organizovana aukcijska prodaja stoke, a osim goveda, ove godine, putem aukcije će se prodavati i ovce, svinje i konji.

Ilustracija: izložba stoke, foto: sajam.net
Ilustracija: izložba stoke, foto: sajam.net

Za izložbu poljoprivredne mehanizacije vlada najveće interesovanje posetilaca Sajma. Ove godine biće prikazano više od 3.000 eksponata vodećih svetskih proizvođača poljoprivredne tehnike. Poljoprivrednici iz Srbije imaće mogućnost da vide i neke od noviteta koji su premijerno prikazani na sajmovima Agritechnica, SIMA i EIMA.

Još jedna novina ovogodišnjeg sajma je manifestacija „Prolećni festival vina 2018“, koja će se održati u Kongresnom centru „Master“. Zemlja-prijatelj ovogodišnjeg 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska, a generalni sponzor već sedmu godinu zaredom je Generali osiguranje Srbija. Cena ulaznice je 600 dinara, za grupne posete 400, a za kolektivne posete penzionera, dece od sedam do 12 godina, studenata i đaka 200 dinara. Porodični dan je u petak, 18. maja kada će jedna ulaznica biti dovoljna za četvoročlanu porodicu- roditelji i dvoje dece.

I ove godine će biti organizovana poklon igra za posetioce Sajma. Kompanija“ John Deere“, koja ove godine obeležava 100 godina proizvodnje traktora, preko svog zastupnika u Srbiji, novosadske kompanije „Kite“, pokloniće traktor 5450D, a „Agropanonka“ će darovati traktor Belarus 622 i rotofrezu Hisarlar.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Milica: Postovani,zanima me obuka za pravljenje koznih pap...
Svetlana Kovačević: Postovani, obratite se Superioru iz Velike Plane, ...
Vlado Franc: Poštovani, Jako mi se sviđa sadnje borovnice u ...
milan gajić: cene u macvi su nize i variraju od utovara svinja...
NIKOLAKRAJINALONDON: Bas dobro sto su se zaduzili kod hladnjacara za sk...
Djumic Milan: Po pravilniku za mini klance i prerade mesa dali i...
Vladimir: Koristite Brstivar leti i z...
Dobrivoje Veljković: Kao i svi pčelari, radujem se pokušaju da se za...
Nebojša: U tekstu mi nije jasno zašt...
Nebojša: Upotreba jabukovog sirćeta...