Interesovanje za španske kompanije

Objavljeno: 17 maja 2018

Ekonomski i trgovinski savetnik Ambasade Španije Havijer Alvarez izjavio je  na 85. Medjunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu uočen „porast interesovanja za špansku tehnologiju i saradnju sa španskim kompanijama, udruženjima, zadrugama i javnim institucijama iz oblasti agrara“.

„Nadamo se da će ovaj pozitivan trend nastaviti da raste i u narednim godinama, a posebno sa napretkom Srbije u pridruživanju Evropskoj Uniji“, rekao je Alvarez tokom obilaska Sajma i naglasio da Šapnija na njemu učestvuje već tri godine za redom.

Na štandu Španije srpski privrednici mogu da razmenjuju iskustva sa šest kompanija koje su eksperti u oblasti tehnologije i opreme u poljoprivredi, a zahvaljujući Trgovinsko-ekonomskom odeljenju Ambasade Španije u Beogradu i Španskoj agenciji za promociju izvoza i investicija (ICEX).

U pitanju su kompanije Agrator, Caudal, Invernaderos Ima, RKD Irigation, Tradecorp i Jympa, koje predstavljaju inovacije u najvažnijim aspektima za poljoprivrednu proizvodnju kao što su plastenici, proizvodnja raznih vrsta creva i cevi za navodnjavanje, kao i mašina za navodnjavanje, proizvodnja đubriva i preparata za ishranu biljaka i mašine za pripremu zemljišta.

„Sektor poljoprivrede i stočarstva igra značajnu ulogu u Španiji, dok su za nju još značajniji prehrambeni sektor i sektor proizvodnje poljoprivredne mehanizacije i tehnologije, gde je Španija svetski lider u različitim segmentima. Našim prisustvom na Sajmu želimo da podelimo ovo iskustvo“, rekao je Alvarez.

Prema najavama

Ilustracija: španija zadruge
Ilustracija: španija zadruge

nastaviće da informiše španske kompanije o mogućnostima poslovanja u Srbiji, pogotovo o saobraćajnoj infrastrukturi, upravljanju otpadom i vodama, energetikom, automobilskom industrijom i drugim segmentima.

Isto odeljenje najavilo je da će u saradnji sa ICEX-om, organizovati Poslovni forum Španija-Srbija, koji će biti održan od 22. do 24. oktobra u Beogradu.

Sajam u Novom Sadu traje do 21. maja, a zemlja partner je Francuska. Izlaže oko 1.500 izlagača iz 30 zemalja.

Španska agencija za promociju izvoza i investicija ICEX je državna institucija koja promoviše saradnju španskih kompanija sa međunarodnim partnerima. ICEX nudi savetovanje o prikupljanju sredstava za kupovinu španske opreme i usluga, i poseduje opširan katalog usluga namenjenih zainteresovanima za moguću saradnju sa španskim kompanijama.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Ljubo Repić: Imam u dvorištu orah debljine stabla ok 40 cm. Le...
Ivan: Smatram da je ovo savrseno resenje zadimljavanja i...
Ivan: Smatram da je ovo savrseno resenje zadimljavanja i...
Marko Petrovic: Svaka cast!...
Chels: Thank you ever so for you post.Much thanks again....
mirjana: predato je u maju prosle godine 2017..pa me intere...
Svetlana Kovačević: Hvala u njihovo ime. Poslovnost na nivou...
Branka Pasane: Treba mi serviser za muzilice...
Branka Pasane: Da li ima neki serviser koji bi došao kod nas i o...
Branka Pasane: Da li ima neki serviser koji bi došao kod nas i o...