Uzela je ono što priroda nudi i napravila čudo!

Sve veći broj ljudi smatra da ima osetljivu ili problematičnu kožu. Kožu čistimo industrijskim toaletnim sapunima i na nju nanosimo moderne kozmetičke preparate bazirane na mineralnim uljima, a zapravo tako izazivamo brže starenje kože i stvaramo pogodno tlo za razvoj bakterija. Aleksandra Delić iz Trebinja, došla je na ideju da izrađuje kozmetičke proizvode na prirodnoj bazi, pa već četiri godine pretvara hercegovačko lekovito bilje u prave eliksire mlade i zdrave kože.

Kvalitet sastojaka od kojih su izrađeni ovi proizvodi je jako bitan, pa je Aleksandri na prvom mestu da koristi hladno ceđena ulja i biljke lokalnog porekla. Među njenim proizvodima mogu se pronaći različiti hercegovački melemi od ruzmarina i nevena, mirisne soli, uljni piling, biljna ulja od ruže i ruzmarina, paste za zube, prirodne kreme od nevena i lavande za masnu i suvu kožu, kao i veliki izbor sapuna.

Ilustracija: proizvodi Aleksandre Delić
Ilustracija: proizvodi Aleksandre Delić

Kako nam navodi Aleksandra, mirisne soli, kao proizvod dobijen spajanjem krupne morske soli, hercegovačkog lekovitog bilja i etarskih ulja koriste se za zdrav izgled kože. Može se koristiti i za inhalaciju. Pored kupke za kupanje, mirisne soli se koriste kao kupka za stopala za ublažavanje bolova u stopalima, problema sa gljivicama i umorom. Među mnogobrojnim sapunima izdvajaju se sapuni sa maslinovim, palminim i kokosovim uljem, kao i sapuni sa pivom.

-Kreme sadrže isključivo pčelinji vosak u kombinaciji sa biljnim uljima i vodom lekovitog i mirisnog ulja. Ove kreme imaju finu svilenkastu strukturu i prijatan osećaj prilikom nanošenja, pa ih nazivam i „hladne kreme“, priča mi Aleksandra.

Tajna Aleksandrine kozmetike krije se u staroj recepturi koja je prilagođena modernim vremenima. Trudi se da ljudima približi stari način nege kože, kako je to bilo nekada davno kada nisu bili dostupni moderni kozmetički preparati.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

28.03.2024.

Začin, čaj i sredstvo za inhalaciju

26.03.2024.

Kako se gaji neven

22.03.2024.

Neprocenjiv dar prirode

19.03.2024.

Satura čajevi stigli i do Australije

14.02.2024.

Biljka besmrtnosti

12.02.2024.

Prirodna apoteka u ljutom korenu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca