Poljo. Berza

  • 29.08. kukuruz 16,00 kg/din.
  • 29.08. soja 37 kg/din.
  • 29.08. pšenica rod 2018. min. 12% proteina 19,00 kg/din.

Napravite ovo sami

Objavljeno: 11 jula 2018

Lek za štitnu žlezdu

Zbog visokog procenta joda, orah važi za jedan od najboljih prirodnih lekova protiv bolesti štitne žlezde. Koriste se tinktura od mladih, zelenih plodova i čaj od listova.

Tinktura od oraha: Sipati u teglu 10 mladih, zelenih oraha, preliti ih sa 50-procentnim alkoholom, poklopiti i ostaviti da odstoje 2 dana. Procediti, dodati sok od jednog limuna i koristiti na sledeći način.

1. dan – pola čaše vode i jedna kap tinkture na prazan stomak

2. dan – pola čaše vode i 2 kapi tinkture

3. dan – pola čaše vode i 3 kapi tinkture

4. dan – pola čaše vode i 4 kapi tinkture

5. dan – pola čaše vode i 5 kapi tinkture

6. dan – 2 kašičice tinkture na čašu tople vode, a za osobe teže od 68 kg staviti 2,5 kašičice tinkture koja se ukapa u toplu vodu, nakon čega treba sačekati 15 minuta. Nakon šestodnevne kure, pije se jednom nedeljno po 2 ili 2,5 kašičice razblažene u šolji tople vode.

Ilustracija: orah u korpici
Ilustracija: orah u korpici

Čaj od listova oraha: Preliti kašiku sitno iseckanog orahovog lista sa 4 dl vrele vode i ostaviti poklopljeno da odstoji dva sata. Procediti i uzimati po kašiku odvara 3 puta dnevno pre jela.

Za lečenje hipertenzije i nedostatka gvožđa – anemije: Svakodnevno uzimati 100 grama oraha sa istom količinom meda, najmanje 45 dana. Med i orasi su veoma delotvorni i kod ishemije srca.
Kašika meda sa tri – četiri oraha ne samo da je izvanredan delikates, već i sredstvo protiv glavobolje, nesanice, skleroze.  Ista doza dovoljna je da se zaštitimo od povećane radijacije, tvrdi poznati američki lekar D. Gejl.
Protiv impotencije: Mleveni orah pomešan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dve kašike dva – tri puta na dan, pola sata posle jela. Da bi se postigli željeni efekti kura treba da traje najmanje od 20 do 30 dana.

Zarastanje čira na želucu: Prolazi brzo i efikasno ako pola sata pre jela uzimate pet – šest kašičica dnevno orahovog mleka, koje ćete pripremiti na sledeći način – 20 grama samlevenih oraha preliti sa 100 grama tople prokuvane vode, dobro promućkati, procediti i dodati dve kašike meda.

Kako odabrati i čuvati orahe

Kada želite da sačuvate neočišćene orahe, birajte one veće težine. Njihove ljuske su deblje i čvršće i samim tim je veća sigurnost da se unutrašnji plod očuva. Tako ih možete ostaviti u frižider ili u zamrzivač, i ako su dobro spakovani, mogu se održati od šest meseci do godinu dana. Orasi su lako kvarljiva biljka, zato ih treba s posebnom pažnjom pakovati. I očišćene orahe možete čuvati u frižideru, i oni mogu biti sveži do 6 meseci, sve dok ih držite na suvom, hladnom i mračnom mestu.

Ukoliko Vam se dopao članak, lajkujte ;) 0

Izvor: Domaćinska kuća

Autor: Svetlana Kovačević

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Georgije: Najbolja zacinska Paprika za kulen!!...
Svetlana Kovačević: Pozovite u utorak Upravu za Agrarna plaćanja...
Dejan: Gde konkurisati i gde se raspitazi za ivu kreditnu...
Tijana: Da li je moguce gajiti Raskovnik u Beogradu I kako...
Dimitar: Trebam suve organske sljive bez semenki ,10.000kg ...
Svetlana Kovačević: Ne postoji sajt, ali pozovite Upravu za agrarna pl...
Malesevic76: Postoji li sajt na kojem se moze proveriti koliko ...
Ljiljana: Dali imam Bravo na Kredit da napravim super za Shi...
Bogdan: I'ma li neko ,nesto vise slika ili skicu sa izgled...
Svetlana Kovačević: Postovan, to je ime Udruženje za očuvanje tradic...