Poljo. Berza

  • 29.08. kukuruz 16,00 kg/din.
  • 29.08. soja 37 kg/din.
  • 29.08. pšenica rod 2018. min. 12% proteina 19,00 kg/din.

Napravite ovo sami

Objavljeno: 11 jula 2018

Lek za štitnu žlezdu

Zbog visokog procenta joda, orah važi za jedan od najboljih prirodnih lekova protiv bolesti štitne žlezde. Koriste se tinktura od mladih, zelenih plodova i čaj od listova.

Tinktura od oraha: Sipati u teglu 10 mladih, zelenih oraha, preliti ih sa 50-procentnim alkoholom, poklopiti i ostaviti da odstoje 2 dana. Procediti, dodati sok od jednog limuna i koristiti na sledeći način.

1. dan – pola čaše vode i jedna kap tinkture na prazan stomak

2. dan – pola čaše vode i 2 kapi tinkture

3. dan – pola čaše vode i 3 kapi tinkture

4. dan – pola čaše vode i 4 kapi tinkture

5. dan – pola čaše vode i 5 kapi tinkture

6. dan – 2 kašičice tinkture na čašu tople vode, a za osobe teže od 68 kg staviti 2,5 kašičice tinkture koja se ukapa u toplu vodu, nakon čega treba sačekati 15 minuta. Nakon šestodnevne kure, pije se jednom nedeljno po 2 ili 2,5 kašičice razblažene u šolji tople vode.

Ilustracija: orah u korpici
Ilustracija: orah u korpici

Čaj od listova oraha: Preliti kašiku sitno iseckanog orahovog lista sa 4 dl vrele vode i ostaviti poklopljeno da odstoji dva sata. Procediti i uzimati po kašiku odvara 3 puta dnevno pre jela.

Za lečenje hipertenzije i nedostatka gvožđa – anemije: Svakodnevno uzimati 100 grama oraha sa istom količinom meda, najmanje 45 dana. Med i orasi su veoma delotvorni i kod ishemije srca.
Kašika meda sa tri – četiri oraha ne samo da je izvanredan delikates, već i sredstvo protiv glavobolje, nesanice, skleroze.  Ista doza dovoljna je da se zaštitimo od povećane radijacije, tvrdi poznati američki lekar D. Gejl.
Protiv impotencije: Mleveni orah pomešan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dve kašike dva – tri puta na dan, pola sata posle jela. Da bi se postigli željeni efekti kura treba da traje najmanje od 20 do 30 dana.

Zarastanje čira na želucu: Prolazi brzo i efikasno ako pola sata pre jela uzimate pet – šest kašičica dnevno orahovog mleka, koje ćete pripremiti na sledeći način – 20 grama samlevenih oraha preliti sa 100 grama tople prokuvane vode, dobro promućkati, procediti i dodati dve kašike meda.

Kako odabrati i čuvati orahe

Kada želite da sačuvate neočišćene orahe, birajte one veće težine. Njihove ljuske su deblje i čvršće i samim tim je veća sigurnost da se unutrašnji plod očuva. Tako ih možete ostaviti u frižider ili u zamrzivač, i ako su dobro spakovani, mogu se održati od šest meseci do godinu dana. Orasi su lako kvarljiva biljka, zato ih treba s posebnom pažnjom pakovati. I očišćene orahe možete čuvati u frižideru, i oni mogu biti sveži do 6 meseci, sve dok ih držite na suvom, hladnom i mračnom mestu.

Izvor: Domaćinska kuća

Autor: Svetlana Kovačević

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

vcbvnx: Metanol je zabranjen za fizička lica...manje fant...
Svetlana Kovačević: Hvala na savetima, poslužice pčelarima...
Rade Kostadinović: Dosta dobar i poučan tekst. Jedino, a to i nauka ...
Pexon: Mene interesuje kako bi se mogla ova biljka nekako...
Dejan: NIkad, ali bas nikad glistama se ne dodaje svez st...
Svetlana Kovačević: Postovani Milane, pozovite Upravu za agrarna plać...
Milica: Postovani,zanima me obuka za pravljenje koznih pap...
Svetlana Kovačević: Postovani, obratite se Superioru iz Velike Plane, ...
Vlado Franc: Poštovani, Jako mi se sviđa sadnje borovnice u ...
milan gajić: cene u macvi su nize i variraju od utovara svinja...