Poljo. Berza

  • 12.07. soja 39,50 kg/din.
  • 19.07. kukuruz 15,50 kg/din.
  • 12.07. pšenica rod 2018. min. 12% proteina 16,50 kg/din.

Namaz, prste da poližeš

Objavljeno: 06 avg 2018

Džem od malina možete pripremati na razne načine.  Najjednostavniji, po receptima naših baka i mama je  bez konzervansa.
Pripremite teglice i počnite sa pripremom aromatičnog džema. 

Sastojci:

2kg malina

700 gr šećera 

1 kesicu vanil šećera. 

Ilustracija: džem od maline, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: džem od malina, foto: Svetlana Kovačević

U veću šerpu sipajte maline i šećer. Kuvajte oko pola sata, na što većoj temperaturi, a potom smanjite na srednju temperaturu i kuvajte 15-ak minuta. Nekada treba i duže da se kuva, ne može tačno u minut da se odredi vreme.

Da bi ste bili sigurni da je džem gotov, sipajte malo džema na tacni, i ostavite da se ohladi. Kasicicom probajte, ako je redak, vratite ga da se dokuva.   Gotov džem sipajte u sterilisane teglice, možete ih sterilisati u rerni na 100°C , stavite u špajz,  i čuvajte na uobičajen način.

Izvor: Domaćinska kuća

Autor: Svetlana Kovačević

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Milica: Postovani,zanima me obuka za pravljenje koznih pap...
Svetlana Kovačević: Postovani, obratite se Superioru iz Velike Plane, ...
Vlado Franc: Poštovani, Jako mi se sviđa sadnje borovnice u ...
milan gajić: cene u macvi su nize i variraju od utovara svinja...
NIKOLAKRAJINALONDON: Bas dobro sto su se zaduzili kod hladnjacara za sk...
Djumic Milan: Po pravilniku za mini klance i prerade mesa dali i...
Vladimir: Koristite Brstivar leti i z...
Dobrivoje Veljković: Kao i svi pčelari, radujem se pokušaju da se za...
Nebojša: U tekstu mi nije jasno zašt...
Nebojša: Upotreba jabukovog sirćeta...