Poljo. Berza

  • 29.08. kukuruz 16,00 kg/din.
  • 29.08. soja 37 kg/din.
  • 29.08. pšenica rod 2018. min. 12% proteina 19,00 kg/din.

Namaz, prste da poližeš

Objavljeno: 06 avg 2018

Džem od malina možete pripremati na razne načine.  Najjednostavniji, po receptima naših baka i mama je  bez konzervansa.
Pripremite teglice i počnite sa pripremom aromatičnog džema. 

Sastojci:

2kg malina

700 gr šećera 

1 kesicu vanil šećera. 

Ilustracija: džem od maline, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: džem od malina, foto: Svetlana Kovačević

U veću šerpu sipajte maline i šećer. Kuvajte oko pola sata, na što većoj temperaturi, a potom smanjite na srednju temperaturu i kuvajte 15-ak minuta. Nekada treba i duže da se kuva, ne može tačno u minut da se odredi vreme.

Da bi ste bili sigurni da je džem gotov, sipajte malo džema na tacni, i ostavite da se ohladi. Kasicicom probajte, ako je redak, vratite ga da se dokuva.   Gotov džem sipajte u sterilisane teglice, možete ih sterilisati u rerni na 100°C , stavite u špajz,  i čuvajte na uobičajen način.

Izvor: Domaćinska kuća

Autor: Svetlana Kovačević

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Svetlana Kovačević: Postovan, to je ime Udruženje za očuvanje tradic...
ilija vlajnic: Poceo sam tretiranje pcela Mitakom 1.10.2018, dali...
Miša: Zašto u naslovu stoji GIS iz Svrljiga ?! Na šta ...
Čika: Jel moze to bez konzervansa ljudi?...
Svetlana Kovačević: Hvala na savetima, poslužice pčelarima...
Rade Kostadinović: Dosta dobar i poučan tekst. Jedino, a to i nauka ...
Pexon: Mene interesuje kako bi se mogla ova biljka nekako...
Dejan: NIkad, ali bas nikad glistama se ne dodaje svez st...
Svetlana Kovačević: Postovani Milane, pozovite Upravu za agrarna plać...
Milica: Postovani,zanima me obuka za pravljenje koznih pap...