Namaz, prste da poližeš

Objavljeno: 06 avg 2018

Džem od malina možete pripremati na razne načine.  Najjednostavniji, po receptima naših baka i mama je  bez konzervansa.
Pripremite teglice i počnite sa pripremom aromatičnog džema. 

Sastojci:

2kg malina

700 gr šećera 

1 kesicu vanil šećera. 

Ilustracija: džem od maline, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: džem od malina, foto: Svetlana Kovačević

U veću šerpu sipajte maline i šećer. Kuvajte oko pola sata, na što većoj temperaturi, a potom smanjite na srednju temperaturu i kuvajte 15-ak minuta. Nekada treba i duže da se kuva, ne može tačno u minut da se odredi vreme.

Da bi ste bili sigurni da je džem gotov, sipajte malo džema na tacni, i ostavite da se ohladi. Kasicicom probajte, ako je redak, vratite ga da se dokuva.   Gotov džem sipajte u sterilisane teglice, možete ih sterilisati u rerni na 100°C , stavite u špajz,  i čuvajte na uobičajen način.

Ukoliko Vam se dopao članak, lajkujte ;) 0

Izvor: Domaćinska kuća

Autor: Svetlana Kovačević

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Dejan jankovic: Kada će biti isplata subvencija za 2017 godinu...
zoran: postovana gospodo interesuje me vocka OGROZD pa ...
Svetlana Kovačević: Postovana, on je dobio rešenje, a posle rešenja ...
Mitrovic Tina: Postvani,moj svekar je dobio neki papir da je poce...
Georgije: Najbolja zacinska Paprika za kulen!!...
Svetlana Kovačević: Pozovite u utorak Upravu za Agrarna plaćanja...
Dejan: Gde konkurisati i gde se raspitazi za ivu kreditnu...
Tijana: Da li je moguce gajiti Raskovnik u Beogradu I kako...
Dimitar: Trebam suve organske sljive bez semenki ,10.000kg ...
Svetlana Kovačević: Ne postoji sajt, ali pozovite Upravu za agrarna pl...