Namaz, prste da poližeš

Objavljeno: 06 avg 2018

Džem od malina možete pripremati na razne načine.  Najjednostavniji, po receptima naših baka i mama je  bez konzervansa.
Pripremite teglice i počnite sa pripremom aromatičnog džema. 

Sastojci:

2kg malina

700 gr šećera 

1 kesicu vanil šećera. 

Ilustracija: džem od maline, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: džem od malina, foto: Svetlana Kovačević

U veću šerpu sipajte maline i šećer. Kuvajte oko pola sata, na što većoj temperaturi, a potom smanjite na srednju temperaturu i kuvajte 15-ak minuta. Nekada treba i duže da se kuva, ne može tačno u minut da se odredi vreme.

Da bi ste bili sigurni da je džem gotov, sipajte malo džema na tacni, i ostavite da se ohladi. Kasicicom probajte, ako je redak, vratite ga da se dokuva.   Gotov džem sipajte u sterilisane teglice, možete ih sterilisati u rerni na 100°C , stavite u špajz,  i čuvajte na uobičajen način.

Ukoliko Vam se dopao članak, lajkujte ;) 0

Izvor: Domaćinska kuća

Autor: Svetlana Kovačević

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

velimir: za kasnu proizvodnju paprike, delfina i belo uvo, ...
Svetlana Kovačević: Isplacuju se subvencije, bice uskoro...
mladenovic dragoslav: sutra....
mladenovic dragoslav: sta bi sa ovcama,izgleda da cemo samo mi ispasti o...
Milan Ostojić: Pravio sam kačkavalj od 10 lit.sirovog kravljeg m...
Slavica: A subvencije za stocare nista . Bravo svaka cast s...
Jasmina: Prema prošlogodišnjem pravilniku nisu mogli da k...
Svetlana Kovačević: Hvala puno....
Goca: Savršena priča, bravo :)))!...
Zaklina: Kada ce isplatiti ministar subvencije iz 2018...