Najbolji recept za knedle

 Sastojci: 

1 kg krompira

2 jaja

2 kašike griza

1 kašika masti ili maslaca

malo soli

dve kašike brašna

šljive

prezle

šećer

Krompir skuvati   u vodi sa jednom kašičicom soli,pa ga procediti i ispasirati.Dodati  margarin i jaja ,i dobro izmutiti mikserom. Kad se malo prohladi,dodati griz i brašno i umesiti testo.
Smesu od testa uvaljajte u valjak. Secite valjak od testa na parčiće od oko 5 cm i od njih pravite krugove. U sredinu svakog kruga stavite pola šljive ili celu šljivu, kako više volite, pa ih zatvorite u loptu, odnosno knedlu.

U veću šerpu stavite vodu i malo soli da provri. Kada voda proključa, stavljati prezle. Gotove su kada isplivaju na površinu.

Prezle propržiti na teflonu, pustiti malo da se ohladi, i uvaljati knedle. Ako želite možete posuti prah šećer. 

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

29.06.2020.

Vreme je za višnjevaču

28.09.2017.

Njoke sa svinjskim trakicama i satarašom

28.09.2017.

Recept za pravljenje belmuža! Starog srpskog jela

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca