Evo šta se moglo videti na susretu ovčara

Tradicionalni susret ovčara Banata i izložba ovaca održan je u organizaciji Udruženje odgajivača ovaca “Čokanska cigaja” iz Sanadu.
U prijatnom ambijentu bagrenjaka nadomak ovog mesta čokanske opštine preko tridesetak kolekcija odraslig grla i šilježadi predstavilo je 25 ovčara iz Sanada, Čoke, Novog Miloševa, Kikinde, Novih Kozaraca, Čeeneja, Mola, Subotice i drugih mesta.

Manifestaciju je otvorio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumartsvo AP Vojvodine Milorad Malić, naglašavajući da taj pokrajinski sekretarijat podržava ovakve manifestacije koje doprinose afirmaciji i unapređenju ovčarstva, durgih grana poljoprivrede i ostanka mladih na selu.

Za kolekcije čokanske cigaje prva nagrada pripala je Draganu Maluckovu iz Ostojićeva, druga Đorđu Kneževiću iz Sanada i treća Todoru Goliću iz Čoke. Za kolekcije rase vitemberg nagrađeni pehare su poneli Vojin Dobrokes iz Kumana, Marko Anišić iz Subotice i Svetozar Murgaški iz Čenaja, a za ostale rase Adam Mearoš iz Banatskog Monoštora za safold, Dane Vasić iz Turije za lipsku pramenkui Milan Bogojević iz Novih Kozaraca za kolekciju ovaca “il de frans”.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca