SPOS traži tehnologe

Razmatrajući tempo izgradnje Pogona, IO Saveza pčelarskih organizacija došao je do zakljuka da bi mogao biti završen najkasnije u januaru 2019. godine, ako ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, prenosi sajt SPOS. Nakon toga sledi opremanje Pogona opremom, dobijanje odgovarajućih sertifikata i dozvola za rad, obuka radnika, probni rad… Za očekivati je da Pogon počne sa redovnim radom u poslednjem kvartalu 2019. godine. Zato se IO SPOS nije odlučio da još uvek raspiše konkurs za tehnologa i radnike, a verovatno će to učiniti u decembru ove godine jer bi obuka radnika verovatno krenula već od februara 2019. SPOS  poziva sve pčelare i druge ljude dobre volje, da animiraju sve tehnologe i druge radnike koje znaju da razmišljaju da se jave na konkurs kada ga budemo raspisali, a zašto da ne, da i mnogo ranije dođu na razgovor u SPOS.

Sve zainteresovane tehnologe i radnike koji bi želeli da rade u Pogonu (75% radnika van menadžmenta, po Sporazumu sa opštinom Rača moraju biti sa teritorije ove opštine), pozivaju da se jave na mejl SPOS-a [email protected], kako bi se upoznali na vreme.

– Radnici u našem Pogonu moraju biti pre svega dobri ljudi, sposobni i odgovorni, biće tretirani kao članovi naše porodice i sa svima očekujemo i želimo da ostvarimo korektnu saradnju. Napominjemo da tehnolog ne mora da ima nikakvo iskustvo u oblasti meda, dovoljno je samo da je inteligentan, vispren i sposoban, a dobiće odgovarajuću obuku, navodi se u SPOS.

Takođe, pozivaju pčelare da nastave sa uplatom donacija za Pogon. Procena stručnjaka je da će održavanje Pogona koštati oko 60.000 evra na godišnjem nivou, ne računajući plate zaposlenih, te je to iz tog razloga rešeno da grejanje Pogona bude toplotnom pumpom, koja je najjeftinija.

To i nije mnogo ako znamo da održavanje Pčelarskog centra Pčelarskog saveza Slovenije na godišnjem nivou košta oko 100.000 evra, a nema pravu proizvodnu delatnost kojom bi pokrivao troškove, kaže SPOS.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

11.02.2024.

Osnovan Evropski pčelarski savez – evo i zašto

01.02.2024.

Državni pčelarski sajam

25.12.2023.

Prvo nacionalno ocenjivanje meda sa profesionalnim ocenjivačima meda – pošaljite uzorak

14.12.2023.

Rešavanje pitanja registracije pčelarskih vozila

02.02.2023.

XIV Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem

12.11.2022.

Jelena Tanasković: Med se pozicionirao kao značajan izvozni proizvod Srbije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca