„JESENJI UKUS FEST” u subotu i nedelju u Metropol Palace Hotelu u Beogradu

 

„Jesenji Ukus Fest“ dvodnevni festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 29. i u nedelju 30. septembra 2018. u Metropol Palace Hotelu u Beogradu.

Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza preko 1500 proizvoda sa preko 100 izlagača iz cele Srbije i regiona.

Posetioci „Jesenjeg Ukus Fest-a“ moći će da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova, koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih  kobasica, slasnih i krckavih čvaraka, a sve to uz čašu pravog domaćeg piva! Slatka uživanja festivala nude domaće kolače i čuvene tradicionalne džemove kao i najnoviji od kajsije sa vanilom i vitaminom C.

Prvi put posetioci će imati priliku da okuse i da nabave proizvode od maline sa neverovatnim kombinacijama i  ukusima čokolade, vanile, cimeta, kao i čuveni liker sa aromama iz prirode. Još jedna premijera: hajde da zajedno probamo namaze sa pet vrsta pečuraka: lisičarkom, vrganjem, crnom tribom i tartufom.. Pravi hit će biti tvrdi sir sa lekovitim biljem, zatim koziji sir u hrastovoj kori kao i neprevaziđeni lisnati sir koji se prosto topi u ustima. Očekuju nas brojna iznenađenja za sve sladokusce ukusa, koja će se svim posetiocima festivala besplatno posluživati.

U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, paprike sa sirom, ljuti začini koji svim jelima daju poseban „šmek“. Da razblažimo ljuto, probaćemo prvi i namaz i preliv od aronije. To je jedinstvena prilika da se zagolica mašta razigranih ukusa od pravih poslastica, kao i domaćih specijaliteta poput starih zaboravljenih jela, koji nas prosto pozivaju da ih probamo.

U specijalnom programu oba dana, posetioce koji učestvuju u kvizu znanja o hrani i pokažu se kao najbolji, očekuju brojni pokloni iznenadjenja!

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da je specijalna zemlja gost „Jesenjeg Ukus Festa“ Republika Rumunija.

Naši susedi pripremaju zanimljive ukuse svoga kraja, mnogo najfinjih vina, čokoladne arome i .. neka ostalo bude slatka tajna! Specijalni gosti festivala biće ugledni privrednici iz regiona.

„Jesenji Ukus Fest“ u Metropol Palace Hotelu biće otvoren oba dana festivalskog vikenda od 11.00 do 20.00 časova.

Drugog dana festivala, u nedelju 30. septembra u 17 časova biće proglašeni najbolji proizvođači u različitim kategorijama hrane i pića.

Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara i obuhvata degustacije na svim štandovima i punktovima izlagača.

Mnogo se radujemo našem susretu i očekujemo vas na nezaboravnom druženju !

 

Vidimo se !

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

25.03.2024.

Javni pozivi za kratkoročno kreditiranje

20.11.2023.

Kako se obeležava krsna slava i koliko košta

29.05.2023.

Na smederevcu nastaju svi sirevi

08.05.2023.

Uskoro prolećni Ukus fest

10.01.2023.

Jelena Tanasković: Od 16. januara počinje uzimanje eID broja

30.11.2022.

Ukus fest -Festival domaće hrane u TC Ušće

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca