Aleksandar Arsenoski: Od zadovoljstva do biznisa

Objavljeno: 08 okt 2018

Aleksandar Arsenoski, je inženjer šumarstva, ali se odlučio da nastavi porodični biznis, tj.da nastavi tradiciju na moderan način.

Još 1930.  godine pradeda Bora je krenuo sa proizvodnjom kora među prvima u Beogradu. Kao četvrto koleno, odlučio je  da nastavi tradiciju na moderniji način. Ljubav prema hrani,  Aleksandar je nasledio od bake Dare, još kada je imao deset godina. Dosta vremena je provodio sa njom u kuhinji, i tako je krenuo da čita časopise o kulinarstvu, gleda emisije, i polako počeo da kuva.

,,Napravio sam sasvim spontano hleb koji mi se jako svideo, i pomislio: „Kako bi bilo dobro da ga ponudim i široj masi?“. Napravio sam maketu kalupa za hleb od kartona, odneo majstoru, koji je kartonski kalup zameni za prohromski. Kore! Odlučio sam da naučim i taj pradedin koradžijski zanat i tako proširim broj proizvoda. Nije mi dugo trebalo da naučim,  (geni su učinili svoje), za samo nedelju dana tatine obuke, sam sam krenuo u mešenje, oklagijanje i razvlačenje, trenutno ćetri  vrste kora, istakao nam je Aleksandar.

Ilustracija: proizvodi zrno ra, foto: Iz arhive
Ilustracija: proizvodi zrno ra, foto: Iz arhive

Aleksandar trenutno pravimi četiri vrste beskvasnog hleba, a pored njih tu su i kore za pitu od heljdinog, kao i od speltinog integralnog brašna, posne kore za lazanje sa kurkumom. Brašno je od žitarica koja nisu tretirana pesticidima. Kore za pitu i za lazanje su ručne izrade po starom receptu  pradeda Bore sa dodatkom inovacija,  koje su se pokazale interesantne današnjoj potražnji. Baka Dara je pravila svaki dan hlebove od prirodnog kvasca (Germe, kako su ga zvali), pa je i sam došao na ideju, da  pokuša sa prirodnim sretstvima za narastanje testa.

Od proizvoda još imaju beskvasne hlebove: 100% spelta,tri  vrste brašna, semenke, gluten bez i čista raž. Imaju i  speltinu  hrono kiflu, kao i dve  vrste presnog namaza: -od golice i suncokreta. Svi proizvodi su posni, veganski. Imaju  i proizvode za za hrono ishranu,  kao i za one koji ne koriste u ishrani gluten.

Ilustracija: Aleksandar Arsenoski
Ilustracija: Aleksandar Arsenoski

Kako nam ističe Aleksandar, stalno rade  na inovacijama i što se proizvoda tiče, imaju u planu da prave i pite.

Sarađuju  sa velikim brojem restorana i pekara u Beogradu. Njihovi proizvodi se mogu kupiti u Beogradu,  restoran Zadruga i na sajmovima, marketima i događajima koji promovišu zdravu hranu i domaće proizvode.

Za sva pitanja i porudžbine možete se javiti na: 064/20 12 464.

Za kraj Aleksandrova poruka bila je:

„Ko se Zdravlja krije bolje da ga nije!“

 

 

 

 

 

Ukoliko Vam se dopao članak, lajkujte ;) 0

Izvor: Domaćinska kuća

Autor: Svetlana Kovačević

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Dejan jankovic: Kada će biti isplata subvencija za 2017 godinu...
zoran: postovana gospodo interesuje me vocka OGROZD pa ...
Svetlana Kovačević: Postovana, on je dobio rešenje, a posle rešenja ...
Mitrovic Tina: Postvani,moj svekar je dobio neki papir da je poce...
Georgije: Najbolja zacinska Paprika za kulen!!...
Svetlana Kovačević: Pozovite u utorak Upravu za Agrarna plaćanja...
Dejan: Gde konkurisati i gde se raspitazi za ivu kreditnu...
Tijana: Da li je moguce gajiti Raskovnik u Beogradu I kako...
Dimitar: Trebam suve organske sljive bez semenki ,10.000kg ...
Svetlana Kovačević: Ne postoji sajt, ali pozovite Upravu za agrarna pl...