UĐITE ŠTO PRE U STANDARD KVALITETA „DOBRA PČELARSKA PRAKSA“!

Objavljeno: 07 nov 2018

Iako Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo još uvek nije završen, i njegov pun početak rada se realno očekuje tek u poslednjem kvartalu 2019. godine, SPOS intenzivno traži buduće kupce meda, pokušavajući da uspostavi poverenje i ugovori dugoročnu saradnju sa ozbiljnim kupcima kvalitetnog meda. Za sada pregovori teku u dobrom pravcu, ali ispostavlja se da nećemo imati dovoljno meda iz standarda kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“ za izvoz, jer je nedovoljan broj pčelara pristupio standardu kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“ da bi bilo dovoljno meda iz ovog prestižnog standarda i za domaće tržište i za izvoz.

Ilustracija: med, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: med, foto: Domaćinska kuća

Pri tom je poznato da se za med iz standarda realno može očekivati veća cena na tržištu.

Podsećamo vas da je ulaz u standard kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“ POTPUNO BESPLATAN, da ne morate naručivati tegle SPOS-a ako to ne želite ili ako nemate razvijenu maloprodaju, već je jedino potrebno da standard primenjujete, po njemu proizvodite med, a med i tako možete prodavati kao i do sada, samo što u tom slučaju na njega, sem u propisanoj ambalaži (tegla SPOS-a) ne možete napisati da je med iz standarda, već ćete ga prodavati na malo kao i do sada.

ALI, kada SPOS nađe odgovarajućeg kupca za med iz standarda, moći ćete da ga predate na otkup našem Pogonu radi daljeg plasmana, kao med iz standarda kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“.

Naravno da je NEMOGUĆE da tek nakon što SPOS obezbedi povoljne uslove plasmana meda ulazite u standard kvaliteta DPP, sa ciljem prodaje svog meda po tim povoljnijim uslovima, jer prvo morate biti u standardu i imati licencu da bi med proizvodili po pravilima DPP. Znači, pre početka sezone 2019. godine morate potpisati Ugovor o licenci, kako biste kasnije med iz predstojeće pčelarske sezone mogli da prodate kao med iz standarda kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“.

Kako ući u standard kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“ možete pročitati OVDE.

Idemo dalje u sigurnu budućnost!

Ukoliko Vam se dopao članak, lajkujte ;) 0
Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

velimir: za kasnu proizvodnju paprike, delfina i belo uvo, ...
Svetlana Kovačević: Isplacuju se subvencije, bice uskoro...
mladenovic dragoslav: sutra....
mladenovic dragoslav: sta bi sa ovcama,izgleda da cemo samo mi ispasti o...
Milan Ostojić: Pravio sam kačkavalj od 10 lit.sirovog kravljeg m...
Slavica: A subvencije za stocare nista . Bravo svaka cast s...
Jasmina: Prema prošlogodišnjem pravilniku nisu mogli da k...
Svetlana Kovačević: Hvala puno....
Goca: Savršena priča, bravo :)))!...
Zaklina: Kada ce isplatiti ministar subvencije iz 2018...