Poljo. Berza

  • 29.08. kukuruz 16,00 kg/din.
  • 29.08. soja 37 kg/din.
  • 29.08. pšenica rod 2018. min. 12% proteina 19,00 kg/din.
Konkursi i programi

Aktuelni konkursi za poljoprivrednike

Novi Pazar: Na šta poljoprivrednici mogu računati u narednoj godini

Objavljeno: 07 nov 2018

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević sastao se danas u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem. Bogićević je nakon sastanka prisustvovao tribini u organizaciji Poljoprivredne stručne službe i Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja. Bila je to, po rečima gradonačelnika Biševca, prilika da se zajednički identifikuju problemi poljoprivrednika ovog kraja i šta resorno ministarstvo i lokalna samouprava zajenički mogu da učine za razvoj poljoprivrede.

“Prvi put je prošle godine Gradska uprava izdvojila 5 miliona dinara za subvenciju poljoproivrednika na području Novog Pazara , ove godine je to bilo 10 miliona. Mi planiramo da u budžetu za narednu godinu ta sredstva uvećamo i iskoristili smo ovaj sastanak da predočimo poljoprivrednicima na šta mogu računati u narednoj godini“, kazao je gradonačelnik Biševac.
Ministarstvo poljoprivrede prepoznalo je lokalnu inicijativu o saradnji na rešavanju konkretnog pitanja ocenilo kao izuzetno pozitivnu.

“Ministarstvo prvi put ide do poljoprivrednika direktno na teren i sluša njihove probleme, priedloge i primedbe. Mi smo na osnovu sugestije Poljoprivredne stručne službe Novi Pazar uvrstili mehanizaciju čija nabavka ranije nije bila predviđena a koja treba ovom području”, kazao je pomoćnik ministra Aleksandar Bogićević, ističući da je zadivljen napretkom Novog Pazara, Sjenice i Tutina u oblasti poljoprivrede. Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je kazao da je ovo tek početak, a da će se u narednom periodu održati sastanci sa regionalnim agencijama kako bi se iskoristili svi raspoloživi resusri da se unapredi poljoprivreda regije.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović kazao je nakon tribine da je održan vrlo uspešan i konstruktivan sastanak.

„Mi smo pre dva meseca u ime poljoprivrednika poslali jedan dopis, kojim smo tražili ono što je karakteristično za Novi Pazar, Sjenicu i Tutin , za Pešeter, Rogozno i Goliju, za naš brdsko-planinski deo regije. Tražili smo da pomognemo ljudima da dobiju subvneciju za ono što im treba. Današnji sastanak samo se delimično odnosio na taj deo, a delom se tiče buduće saradnje”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Nihat Hasanović.

Istaknuto je da se samo saradnjom između ministarstva, lokalne samouprave, poljoprivrednih stučnih službi i ostalih institucija može doći pozitivnog rezultata koji je vidljiv u ovom regionu.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Svetlana Kovačević: Pozovite u utorak Upravu za Agrarna plaćanja...
Dejan: Gde konkurisati i gde se raspitazi za ivu kreditnu...
Svetlana Kovačević: Ne postoji sajt, ali pozovite Upravu za agrarna pl...
Malesevic76: Postoji li sajt na kojem se moze proveriti koliko ...
Ljiljana: Dali imam Bravo na Kredit da napravim super za Shi...
Bogdan: I'ma li neko ,nesto vise slika ili skicu sa izgled...
Svetlana Kovačević: Postovan, to je ime Udruženje za očuvanje tradic...
ilija vlajnic: Poceo sam tretiranje pcela Mitakom 1.10.2018, dali...
Miša: Zašto u naslovu stoji GIS iz Svrljiga ?! Na šta ...
Čika: Jel moze to bez konzervansa ljudi?...