Konkursi i programi

Aktuelni konkursi za poljoprivrednike

Za ženske inovativne ideje 100 miliona dinara

Objavljeno: 06 dec 2018

Glavni ciljevi Programa podrške razvoju i promocije ženskog inovacionog preduzetništva, za koji su opredeljena bespovratna sredstva u visini od 100 miliona dinara, su afirmacija i direktna podrška u realizaciji njihovih ideja

”Žene u Srbiji su vredne i preduzimljive, i na ovaj način želimo da ih ohrabrimo da otvaraju svoje startap kompanije, da slede svoje snove, i postanu uspešne preduzetnice. Imamo veliki broj pristiglih prijava, a projekat ćemo nastaviti i u sledećoj godini kako bismo osigurali da sve dobre ideje dobiju adekvatnu podršku”, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović povodom predstavljanja ciljeva i statusa ovog programa.

On je dodao da Program nije namenjen isključivo tehnološkim preduzetnicama, već jednako i domaćicama u seoskim i manje razvijenim sredinama sa dobrom idejom i osećajem za biznis.

EkoBag – prvo ekološko socijalno preduzeće u Srbiji

Svoje iskustvo sa prisutnima podelila je tekstilna dizajnerka Ivanka Stamenović, koja je nakon otkaza, rešila da započne samostalno posao, pa je sada predsednica udruženja EkoBag. – Oduvek sam imala preduzetnički duh, puno entuzijazma i ideja, tako mi ni situacija kada sam ostala bez posla nije teško pala. Završila sam obuku kreativnog šivenja u organizaciji IDS-a i nakon toga sam sa koleginicom osnovala prvo ekološko socijalno preduzeće u Srbiji – Eko Bag. Počele smo da šijemo torbe od bilborda i zapošljavamo žene starije od 50 godina, koje pripadaju teško zapošljivoj grupi pogođenoj tranzicijom. Tako je bilo tada, a ni danas se nije promenilo.

Na raspisani javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva mogu se javiti i jedinice lokalne samouprave, ali i organizacije koje konkurišu zajedno sa jedinicima lokalne samouprave, u zavisnosti od toga za koju meru, odnosno aktivnost u okviru Programa se konkuriše.

Dobitnici bespovratnih sredstava će u okviru predviđenih aktivnosti raspisati konkurse na koje se mogu prijaviti isključivo žene, a više informacija mogu naći na sajtu www.inovacije.gov.rs.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

zoran: postovana gospodo interesuje me vocka OGROZD pa ...
Svetlana Kovačević: Postovana, on je dobio rešenje, a posle rešenja ...
Mitrovic Tina: Postvani,moj svekar je dobio neki papir da je poce...
Georgije: Najbolja zacinska Paprika za kulen!!...
Svetlana Kovačević: Pozovite u utorak Upravu za Agrarna plaćanja...
Dejan: Gde konkurisati i gde se raspitazi za ivu kreditnu...
Tijana: Da li je moguce gajiti Raskovnik u Beogradu I kako...
Dimitar: Trebam suve organske sljive bez semenki ,10.000kg ...
Svetlana Kovačević: Ne postoji sajt, ali pozovite Upravu za agrarna pl...
Malesevic76: Postoji li sajt na kojem se moze proveriti koliko ...