Prste da poližeš

Objavljeno: 14 dec 2018

Za pripremu meda biće vam potrebna jedna zrela žuta bundeva.

Sve što je potrebno jeste da odsečete vrh i izvadite unutrašnjost (semenke i vlakna). U dobijeni veliki otvor treba nasuti šećer, bilo koji, po vašoj želji. Odozgo poklapamo odsečenim vrhom i ostavljamo na desetak dana na prohladno mesto.

Najbolje je bundevu staviti u neku veću činiju, jer vremenom će omekšati i biće je teško premeštati. Za to vreme, šećer će se otopiti u bundevinom soku. Čim se šećer otopi, skidamo poklopac i sipamo dobijenu tečnost u staklenu posudu.

Ako se, slučajno, na poklopcu bundeve uhvatila plesan, to nije ništa strašno. U tom slučaju napravite rupu na dnu bundeve i kroz nju sipajte med u posudu.

Ukoliko Vam se dopao članak, lajkujte ;) 3
Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

velimir: za kasnu proizvodnju paprike, delfina i belo uvo, ...
Svetlana Kovačević: Isplacuju se subvencije, bice uskoro...
mladenovic dragoslav: sutra....
mladenovic dragoslav: sta bi sa ovcama,izgleda da cemo samo mi ispasti o...
Milan Ostojić: Pravio sam kačkavalj od 10 lit.sirovog kravljeg m...
Slavica: A subvencije za stocare nista . Bravo svaka cast s...
Jasmina: Prema prošlogodišnjem pravilniku nisu mogli da k...
Svetlana Kovačević: Hvala puno....
Goca: Savršena priča, bravo :)))!...
Zaklina: Kada ce isplatiti ministar subvencije iz 2018...