Nebojša Arsić: Podrška ljudima na selu u opštini Medveđa

Objavljeno: 21 dec 2018

Na 23. sednici Skupštine opštine Medveđa,  donešen je Budžet za 2019. godinu.
Opština Medveđa je svoj budžet projektovala na osnovu potreba građana, predloga predstavnika mesnih zajednica i političkih partija. Sumirajući sve potrebe, urađena je projekcija budžeta u kojoj se došlo do zaključka da je glavni problem putna infrastruktura i stvaranje mogućnosti za nova zapošljavanja.
Sredstva planirana za Budžet u 2019. godini opredeljena su prioritetno, pri čemu se nastojalo da se što više izađe u susret građanima na selu, odnosno njihovim zahtevima i potrebama.
Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić zadovoljan je budžetom za narednu godinu jer je znatno više sredstava izdvojeno za poljoprivredu, puteve, omladinu i podsticanje širenja porodice.
U budžetu za 2019. godinu su znatno povećana sredstva, i to 50 % više u odnosu na prethodnu godinu za putnu infrastrukturu, poljoprivredu i sport.
Planirana su sredstva i za partnerno uređenje Medveđe i Sijarinske Banje. Projekat će jednim delom biti sufinansiran i sredstvima Koordinacionog tela.
Za ustanove kulture izdvojeno je 26 miliona dinara, pa se nadamo da će i u 2019. godini kulturni sadržaj biti bogat kao i ove godine.
Sredstva su povećana i za socijalna davanja, koja se isplaćuju preko Centra za socijalni rad. Jedna od mera podsticanja širenja porodice je i povećanje jednokratnog davanja po rođenju deteta, sa 20 na 30 hiljada dinara, što će svakako značiti mladim roditeljima.
Za izradu projektno tehničke dokumentacije budžetom izdvojeno je 15 miliona dinara.

Na sednici Skupštine donešena je odluka da opština Medveđa pribavi nepokretnosti koje se vode na DP „Istraživački centar“ za investicije i informatiku, inženjering-Novi Beograd, koji je u stečaju. Nepokretnosti se nalaze u KO Lece, a dobavljaju se sa ciljem dovođenja investitora i otvaranjem novih radnih mesta. Za početak njih 20 će naći posao u novoj fabrici za proizvodnju pčelarske opreme koja će biti otvorena na ovoj lokaciji.
Pored usvajanja budžeta, tj. najbitnije tačke po dnevnom redu, usvojeni su planovi i programi rada svih javnih ustanova i preduzeća, kadrovski plan opštine Medveđe, zatim Odluka o utvrđivanju naziva ulica i zaselaka na teritoriji opštine Medveđa i više tačaka iz oblasti nadležnosti Skupštine.

Ukoliko Vam se dopao članak, lajkujte ;) 1
Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Svetlana Kovačević: U bolje snabdevenih prodavnicama zdrave hrane...
Slavica: Gde kupiti caj slatku paprat koren...
Svetlana Kovačević: Postovana gospodjo ima puno zahteva iz 2018. radi ...
Žaklina: Zasto nisu svima isplaćene subvencije za 2018. Od...
Svetlana Kovačević: Pratite, biće konkursa sigurno...
Jelena pavlicevic: Da li ima potsticaj za mlade na selu htela bih da ...
pera565: Što se tiče oraha, dosta kasnimo za proizvođač...
mladenovic dragoslav: Zar je moguce da nisu isplacene subvencije za 2017...
Jelena pavlicevic: Htela bi da prosirim farmu sa kravama potrebna su ...
Svetislav: Ja Sam Svetislav Stevanovic is Garasa, bavim se po...