Šta je potrebno od dokumentacije za tov u 2019.godini

Podsticaji za tov stoke mogu da se ostvare ako se podnese zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi za svaku godinu od 1. februara do 31. jula tekuće kalendarske godine i ako su grla predata klanici ili izvezena u periodu od 1. jula prethodne kalendarske godine do 30. juna tekuće kalendarske godine.
Izuzetno, u 2019. godini zahtev za podsticaje podnosi se u propisanom roku ako su grla predata klanici ili izvezena u periodu od 01. oktobra 2018. godine do 30.juna 2019. godine.
POTREBNA DOKUMENTACIJA
Uz zahtev za podsticaje za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi, za grla predata klanici, podnosi se:
1. prijemnica za otkupljena grla sa specifikacijom grla za koje se podnosi zahtev overena od strane klanice i nadležnog veterinarskog inspektora,

Uz zahtev za podsticaje, za izvezena grla ili grla upućena na teritoriju AP Kosovo i Metohija, podnosi se:
1. otkupni list ili priznanica, overeni od strane veterinarskog inspektora,

2. račun ili faktura na ime podnosioca zahteva izdata od strane lica koje je registrovano za otkup i izvoz, odnosno prevoz na teritoriju AP Kosovo i Metohija i koje je izvršilo izvoz tovnih grla; overeni od strane veterinarskog inspektora,

3. kopija međunarodne veterinarske potvrde (sertifikata), a za grla upućena na teritoriju AP Kosovo i Metohija – Dodatak veterinarsko-sanitarnom uverenju, overeni od strane veterinarskog inspektora,

4. potvrda o zdravstvenom stanju pošiljaka životinja za transport izdate, u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo i spisak grla koja su izvezena odnosno upućena na teritoriju AP Kosovo i Metohija sa podacima o identifikacionom broju grla, overeni od strane veterinarskog inspektora, kao i

5. kopija Jedinstvene carinske isprave, izdate u skladu sa zakonom kojim se uređuje carinski postupak, koja nije potrebna za grla upućena na teritoriju AP Kosovo i Metohija.

Ilustracija: farma junadi, foto: S.K,
Ilustracija: farma junadi, foto: S.K,

Uz zahtev za podsticaje za tovna grla u vlasništvu podnosioca zahteva koja su držana na gazdinstvu drugog držaoca (kooperanta), podnosi se i:
1. ugovor između vlasnika životinje i držaoca životinja overen od strane nadležnog javnog beležnika, koji naročito sadrži:
• podatke o broju gazdinstva na kojem se životinja nalazi,
• ime i prezime držaoca životinje odnosno vlasnika gazdinstva,
• ime i prezime vlasnika životinje sa brojevima njihovih poljoprivrednih gazdinstava, kao i
• podatke o broju životinja sa brojevima njihovih ušnih markica, kako bi se mogla izvršiti provera u Centralnoj bazi podataka o obeleženim životinjama.

Dosta pitanja poljoprivrednici postavljaju Upravi za agrarna plaćanja, nema združivanja predmeta. Ko je predao prošle godine za grla junadi, a nije dobio sredstva dobiće, ali za 2019.  mora na zahtevu da ima najmanje 3 grla junadi. 

Za svinje  i jagnjad na zahtevu mora da stoji najmanje 10 grla, nemojte slati po pet u jednom zahtevu ili manje, onda se vaš zahtev odbija. 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

22.03.2024.

Poljoprivrednicima na raspolaganju više kanala informisanja

21.03.2024.

Apel poljoprivrednim proizvođačima

20.03.2024.

Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima

19.03.2024.

Drugi poljoprivredni karavan „Najdomaćin 2024“ u petak stiže u Mladenovac

15.03.2024.

Treći javni poziv Projekta konkurentne poljoprivrede produžava se do 1. aprila

11.03.2024.

Raspisan Javni poziv za subvencije u stočarstvu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca