Savetovanje voćara

Organizacija Gruža agrar najavila je Osmo savetovanje voćara “Gruža 2019”, koje će biti održano 26. januara u Ravnom Gaju (svečana sala Siljevac). Ovo savetovanje okupiće predavače, stručnjake i voćare iz Srbije i inostranstva

– Predavači koji će učestvovati na ovom savetovanju su iskusni stručnjaci iz Srbije i inostranstva iz oblasti savremene voćarske proizvodnje, navodnjavanja, prihrane voća i voćarske mehanizacije, opreme i sredstava za zaštitu, berbu, čuvanje, klasiranje i pakovanje voća. Osim toga, govorićemo i o mogućnostima i uslovima korišćenja IPARD programa – navode iz Gruže agrara.

Učesnici skupa će imati priliku da čuju o praktičnim iskustvima proizvodnje jabuke i borovnice u Srbiji i regionu, tehničkim osnovama bezbedne primene pesticida u integralnoj zaštiti jabuke i najbitnijim aspektima najsavremenije voćarske tehnologije, mehanizacije i opreme. I ove godine će biti organizovan sadržajan izložbeni prostor.

Gruža agrar i ovog puta okuplja struku i praksu, a iznad svega prijatelje iz šireg regiona i bivše SFRJ sa preko 600 učesnika.

– Glavni cilj ovog skupa je obrazovanje, razmena informacija i iskustava iz savremene voćarske proizvodnje u Srbiji i regionu, kao i doprinos zajedničkom radu na podizanju kvaliteta voćarske proizvodnje prateći trendove u EU i svetu – dodaje se.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

08.03.2024.

Kroz šljivike i livade kod porodice Vajić

08.02.2024.

Kako trenutna temperatura utiče na voće

05.02.2024.

Savetovanje o proizvodnji voća

30.01.2024.

Kakav je izvoz bio prošle godine

23.01.2024.

Šta kažu stručnjaci o rezidbi

11.01.2024.

Pregled štetočina u zasadima tokom zimskog perioda

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca