Izdvojeno više od 22 miliona dinara za razvoj poljoprivrede

Objavljeno: 14 mar 2019

Savetovanje o uzgoju jagoda organizovano je danas u Prokuplju, a o savremenim svetskim trendovima u toj oblasti govorili su predstavnici abasade Holandije u Srbiji iz odeljenja za poljoprivredu.

Predstavnik inspekcijske službe Holandije Branislav Popov upoznao je poljoprivrednike sa potrebanim karakteristikama kvalitetnog sadnog materijala i sertifikacijama.

Pomoćnik ministarstva poljoprivrede Srbije Aleksandar Bogićević rekao je da je država izdvojila znatna sredstva za mnoge grane poljoprivrede, a da će do početka maja biti isplaćena sva dugovanja iz 2017. i 2018. godine poljoprivrednicima.

Odgovarajući na mnogobrojna pitanja poljoprivrednika, on je kazao da država ne može da određuje cenu bilo kojeg proizvoda, ali da svoje interese poljoprivrednici mogu ostvariti boljom organizacijom.

„Kontrolisana proizvodnja, uvođenje novih standarda i tehnologija, veći stepen prerade i istraživanje tržišta, bolja organizacija proizvođača doprineće i većoj ekonomskoj dobiti“, rekao je Bogićević.

Zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović je rekao će iz budžeta grada ove godine biti izdvojeno više od 22 miliona dinara za razvoj i unapređenje poljoprivrede, što je znatno više u odnosu na prethodne godine

„Gotovo 90 odsto ovog voća, neprerađeno se izvozi na inostrano tržište i zbog toga je potrebno da se pristupi izgradnji skladišnih i prerađivačkih kapaciteta, kako bi se ostvarila i veća finansijska dobit za proizvođače“, rekao je Paunović.

Savetovanje su organizovali Grad Porkuplje, Ministarstvo poljoprivrede Srbije, ali i holandska ambasada i Kancelarija USAID.

Ukoliko Vam se dopao članak, lajkujte ;) 0
Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

velimir: za kasnu proizvodnju paprike, delfina i belo uvo, ...
Svetlana Kovačević: Isplacuju se subvencije, bice uskoro...
mladenovic dragoslav: sutra....
mladenovic dragoslav: sta bi sa ovcama,izgleda da cemo samo mi ispasti o...
Milan Ostojić: Pravio sam kačkavalj od 10 lit.sirovog kravljeg m...
Slavica: A subvencije za stocare nista . Bravo svaka cast s...
Jasmina: Prema prošlogodišnjem pravilniku nisu mogli da k...
Svetlana Kovačević: Hvala puno....
Goca: Savršena priča, bravo :)))!...
Zaklina: Kada ce isplatiti ministar subvencije iz 2018...