Domaćinski recepti

Sir Belgrader: Od hobija do biznisa

Veoma upečatljivo gurmansko iskustvo svakako je punomasni polutvrdi sir sa pečatom BELGRADER.  Osnivač ovog brenda Milan Stojilković, bio je profesionalni ronilac pri holandskoj vojsci. E sad, ako ste...


Kako pravilno sušiti meso

NAKON pravilnog usoljavanja, meso se u domaćinstvima uobičajeno suši, odnosno izlaže dimu. Dimljenjem se mesu oduzima vlažnost, koja ubrzava razvoj bakterija, a meso na taj način dobija i...


Da li se sir zamrzava

Pravljenje i čuvanje sira nije jedostavno. Potrebno je znaje, iskustvo i ljubav prema ovoj vrsti proizvodnje. Sir može da bude od kravljeg ili ovčjeg mleka, a moguće je...


Prste da poližeš

Za pripremu meda biće vam potrebna jedna zrela žuta bundeva. Sve što je potrebno jeste da odsečete vrh i izvadite unutrašnjost (semenke i vlakna). U dobijeni veliki otvor...


Šta je to boemska potkovica

Peglana kobasica jedan je od domaćih proizvoda koji su u poslednjih nekoliko godina doživeli pravu ekspanziju. Za veoma kratko vreme, ona se našla rame uz rame sa čuvenim...




Ukusan ručak a brzo se pravi

Potrebno je: 1 kg  krompira, 350 g mlevenog mesa, 1 ½ šolje pirinča, crveni luk, šargarepa, 3 paradajza, domaći pasirani paradajz, ili tomatino, začini po želji. U šerpi...


Male cake za domaćice

Ako želite da meso bude sočno: • Tanje sečeni komadi mesa brže će se ispeći, što je dobro ukoliko imate puno gostiju, a mali roštilj. • Izbegavajte često...


1 2 3 6
Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Svetlana Kovačević: U bolje snabdevenih prodavnicama zdrave hrane...
Slavica: Gde kupiti caj slatku paprat koren...
Svetlana Kovačević: Postovana gospodjo ima puno zahteva iz 2018. radi ...
Žaklina: Zasto nisu svima isplaćene subvencije za 2018. Od...
Svetlana Kovačević: Pratite, biće konkursa sigurno...
Jelena pavlicevic: Da li ima potsticaj za mlade na selu htela bih da ...
pera565: Što se tiče oraha, dosta kasnimo za proizvođač...
mladenovic dragoslav: Zar je moguce da nisu isplacene subvencije za 2017...
Jelena pavlicevic: Htela bi da prosirim farmu sa kravama potrebna su ...
Svetislav: Ja Sam Svetislav Stevanovic is Garasa, bavim se po...