Povrtarstvo

Povrtarstvo

06/11/2017.

Isplati li se gajiti čeri paradajz?

Čeri paradajz (engl. trešnja; neki ga zovu i koktel; Licopersicon esculentum Mill.) jedna je od najvažnijih povrtarskih vrsta. Pripada familiji Solanaceae i svakodnevno se koristi u ljudskoj ishrani....

Povrtarstvo

04/11/2017.

Integralna proizvodnja paprike

Integralna proizvodnja zasniva se na na primeni genetičkih, agronomskih, biotehničkih i hemijskih metoda koje obezbeđuju kvalitet ploda, očuvanje životne sredine i ljudskog zdravlja.  Integralna proizvodnja zasniva se na...

Povrtarstvo

30/10/2017.

Prilika za uspeh-organska proizvodnja

Danas, više nego ikada, izbor namirnica koje koristimo u ishrani zauzimaju važno mesto u našem svakodnevnom životu. Svest o značaju konzumiranja proizvoda koji u sebi ne sadrže, po...

Povrtarstvo

26/10/2017.

Kalemljenje krastavca

Kalemljenjem mi utičemo  posle izbora sorte, hibrida možda  najviše na ukupan  i ekonomski isplativ prinos i to tako što dobijamo  biljku sa bržim razvojem korenovog sistema, otpornu na...

Agro vesti

23/10/2017.

Kako se dezinfikuje zemljište u plastenicima?

Povrće se u zatvorenom prostoru (plastenici i staklenici), obično proizvodi na istoj površini zemljišta više godina. I pored adekvatne smene kultura, nakon određenih ciklusa proizvodnje, tokom dužeg niza...

Domaćinske fotografije
Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Bogdan: Ministarstvo Poljoprivrede bi moralo da da odgovor...
Svetlana Kovačević: Hvala i vama. Tu smo za vas...
Niš: Tako se to radi!...
Davorin: Hvala vam. Postali ste najbolji mediji za nas polj...
Milan Todorovic: Naslov Vam je mleko, ili jogurt?! Koje "jedno" od ...
Miško: Svaka čast 👍...
BRANKO BOGDANOVIC: Danas sam obavestio vlast u Mionici da postoji kon...
Svetlana Kovačević: Hvala Siniša....
Branko Bogdanovic: voleo bi nesto da se realizuje od ovog projekta al...
Gogi: Fakultet u Krusevcu je cist promasaj!Za koga oni t...