Poljo. Berza

  • 12.07. soja 39,50 kg/din.
  • 19.07. kukuruz 15,50 kg/din.
  • 12.07. pšenica rod 2018. min. 12% proteina 16,50 kg/din.
Ratarstvo

Ratarstvo

13/08/2018.

Saveti: Kako se prilagođavati suši

Moćno oružje u prilagođavanju na sušu su selekcija i uvođenje u proizvodnju sorti i hibrida otpornih na visoke temperature i sušu, a takođe i gajenje sorti ranijeg zrenja....


Ratarstvo

13/08/2018.

Uradite ovo i ječam će biti odličan

Obavezno ga treba gajiti u plodoredu, jer gajenje u monokulturi donosi niske prinose i vrlo lako oboleva. Za ječam su dobre pretkulture zrnaste mahunarke, uljana repica, suncokret, raniji...


Ratarstvo

08/08/2018.

Kako suzbiti moljca na krompiru

Krompirov moljac (Phtorimea operculella) je u poslednjih nekoliko godina napravio velike štete na krtolama krompira na području Leskovca, a tokom prethodne dve vegetacije gubici su zabeleženi i u...


Ratarstvo

19/07/2018.

Šta je sa prinosom

Žetva uljane repice počela je ove godine neuobičajeno rano, ali ratare u poslu stalno prekida kiša. Odraziće se to na prinos jer su usevi polegli, a mahune ispucale....



Ratarstvo

11/07/2018.

Zašto je obavezna kalcizacija na kiselim zemljištima

U najvećem delu Zapadne Srbije poljoprivredna proizvodnja odvija se pod nepovoljnim uslovima, koji ograničavaju korišćenje genetskog potencijala rodnosti novih visokorodnih sorata i hibrida. Jedna grupa ograničavajućih faktora potiče...



Ratarstvo

28/06/2018.

Kada se usitnjavaju žetveni ostaci

Preporuka je struke da se prekine sa sve uočljivijom praksom ostavljanja površina  u nepromenjenom stanju posle obavljene žetve. Nikakav problem nije da se uoči da su parcele posle...


Ratarstvo

27/06/2018.

Da li će biti dobrog roda

U poređenju sa desetogodišnjim prosekom jesenje setve, za period od 2007. do 2016. godine, površine pod pšenicom povećane su za 15,2 odsto. Ako je suditi prema procenama stručnjaka...


Ratarstvo

26/06/2018.

Lekovita svojstva krompira

Sok od krompira Pravi se jednostavno, tako što se krompir oguli, izrenda i iz sitnih komada iscedi sok. Uvek koristite zrele plodove, koji na sebi nemaju crne fleke,...


1 2 3 7
Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Milica: Postovani,zanima me obuka za pravljenje koznih pap...
Svetlana Kovačević: Postovani, obratite se Superioru iz Velike Plane, ...
Vlado Franc: Poštovani, Jako mi se sviđa sadnje borovnice u ...
milan gajić: cene u macvi su nize i variraju od utovara svinja...
NIKOLAKRAJINALONDON: Bas dobro sto su se zaduzili kod hladnjacara za sk...
Djumic Milan: Po pravilniku za mini klance i prerade mesa dali i...
Vladimir: Koristite Brstivar leti i z...
Dobrivoje Veljković: Kao i svi pčelari, radujem se pokušaju da se za...
Nebojša: U tekstu mi nije jasno zašt...
Nebojša: Upotreba jabukovog sirćeta...