Poljo. Berza

  • 29.08. kukuruz 16,00 kg/din.
  • 29.08. soja 37 kg/din.
  • 29.08. pšenica rod 2018. min. 12% proteina 19,00 kg/din.
Ratarstvo

Ratarstvo

11/10/2018.

Ovo morate znati o silaži

U današnje vreme uspešna proizvodnja u stočarstvu se teško može zamisliti, bar kada se radi o krupnoj stoci, bez spremanja silaže. Silaža je sočna krma koja se najčešće...



Ratarstvo

03/10/2018.

Zašto je dobro pregledati skladišta kukuruza

Najvažnije štetočine skladišta semena ratarskih kultura su: žitni, kukuruzni i pirinčani žižak, brašnar, mali brašnar, žitni moljac……. U skladištima su često prisutne grinje i glodari (sivi, crni pacov,...


Ratarstvo

02/10/2018.

Da li je vreme za setvu pšenice

Na našem tržištu postoje sorte,  odnedavno i hibridi pšenice sa optimalnim  vremenom setve na početku oktobra i to treba poštovati. Pravilo je da proizvođač semena sam preporuči za...



Ratarstvo

18/09/2018.

Šta sejati u narednom periodu

Poljoprivrednici, posebno ratari i  stočari su u vremenskom tesnacu sa setvom lucerke, crvene deteline i uljane repice, a malo im je preostalo vremena za početak setve  ostalih strnih...


Ratarstvo

12/09/2018.

Nekoliko saveta za gajenje radiča

Radič se kod nas  gaji na malim površinama, najčešće se koristi za ishranu u svežem stanju, a poseban značaj ima u ishrani dijabetičara. Kod radiča razlikujemo dva varijeteta:...



Ratarstvo

13/08/2018.

Saveti: Kako se prilagođavati suši

Moćno oružje u prilagođavanju na sušu su selekcija i uvođenje u proizvodnju sorti i hibrida otpornih na visoke temperature i sušu, a takođe i gajenje sorti ranijeg zrenja....


Ratarstvo

13/08/2018.

Uradite ovo i ječam će biti odličan

Obavezno ga treba gajiti u plodoredu, jer gajenje u monokulturi donosi niske prinose i vrlo lako oboleva. Za ječam su dobre pretkulture zrnaste mahunarke, uljana repica, suncokret, raniji...


1 2 3 7
Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Svetlana Kovačević: Postovan, to je ime Udruženje za očuvanje tradic...
ilija vlajnic: Poceo sam tretiranje pcela Mitakom 1.10.2018, dali...
Miša: Zašto u naslovu stoji GIS iz Svrljiga ?! Na šta ...
Čika: Jel moze to bez konzervansa ljudi?...
Svetlana Kovačević: Hvala na savetima, poslužice pčelarima...
Rade Kostadinović: Dosta dobar i poučan tekst. Jedino, a to i nauka ...
Pexon: Mene interesuje kako bi se mogla ova biljka nekako...
Dejan: NIkad, ali bas nikad glistama se ne dodaje svez st...
Svetlana Kovačević: Postovani Milane, pozovite Upravu za agrarna plać...
Milica: Postovani,zanima me obuka za pravljenje koznih pap...