Vinogradarstvo



Vinogradarstvo

30/03/2018.

Regija crvenih vina

Toskana je mesto rađanja tri najpoznatija (verovatno spadaju i među pet najvažnijih) crvena vina Italije: kjantija (chianti), brunela di Montalćina (Brunello di Montalcino) i vino nobile di Montepulćana...


Vinogradarstvo

23/03/2018.

Bolje sprečiti nego lečiti

Za dugotrajnost zasada, ispoljavanje vegetativnog i rodnog potencijala sorte od presudnog značaja je nega mladog vinograda. U cilju obezbeđenja uslova za što uspešniji prijem zasađenih kalemova, u prvoj godini...


Vinogradarstvo

22/03/2018.

Šta može pokvariti ukus vina

Plutani zapušači – pojava neprijatnih mirisa u flaširanom vinu mnogo je kompleksnija nego što se misli, jer veliki broj jedinjenja doprinosi ovoj pojavi. Zbog toga se intenzivno radi...


Vinogradarstvo

27/02/2018.

Mogućnosti povećavanja kapaciteta

Manifestacija WORKSHOP & B2B – FOOD & BEVERAGE „UKUSI JUGA ITALIJE” u organizaciji beogradske kancelarije Italijanske agencije za spoljnu trgovinu (ICE), a u okviru programa PES2, održana je...



Vinogradarstvo

14/02/2018.

Uklanjanje neprijatnog mirisa vina

Dobro negovano i zdravo vino je bistro, dopadljive boje i prijatnog ukusa i mirisa. Međutim, zbog svog složenog sastava, vino je podložno stalnim fizičkim ili biohemijskim promenama. U...



Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Svetlana Kovačević: Hvala u njihovo ime. Poslovnost na nivou...
Branka Pasane: Treba mi serviser za muzilice...
Branka Pasane: Da li ima neki serviser koji bi došao kod nas i o...
Branka Pasane: Da li ima neki serviser koji bi došao kod nas i o...
Poljo Nova Varoš: Poštovani ministre, kada poljoprivrednici Nove Va...
Miki: Slusajte da vam kazem stvari stoje veoma lose pogo...
Poljostocar: Kupuje proizvode Superiora i prezadovoljan sam. Ve...
Ivan Stojanović: Prijatelju,da li ima potražnje u Novom Zelandu za...
Svetlana Kovačević: Hvala vam puno. Pratite nas i dalje i pisite koje ...
Vinko Puric: veoma dobro odabran i prezentovan strucni materija...