Poljo. Berza

  • 12.07. soja 39,50 kg/din.
  • 19.07. kukuruz 15,50 kg/din.
  • 12.07. pšenica rod 2018. min. 12% proteina 16,50 kg/din.
Vinogradarstvo

Vinogradarstvo

20/07/2018.

Vina od 7 pa do 166 evra

Grad Palermo na Siciliji proglašen je za „Prestonicu kulture Italije 2018. godine“. Kao i čitavo ostrvo tako i ovaj grad, koji nije slučajno izabran, obiluje veoma bogatom istorijom,...


Vinogradarstvo

03/07/2018.

Kako do krupnijeg grozda

Kad se završi cvetanje i oplodnja nastupa četvrta faza razvoja vinove loze-rast bobica, i u to vreme se u vinogradu sprovodi prstenovanje, koje se obavlja dvofazno pre cvetanja...


Vinogradarstvo

22/06/2018.

Čemu služi vinski analizator

Pomoću vinskog analizatora veoma brzo može da se obavi analiza velikog broja parametara u cilju dobijanja najkvalitetnijeg vina. Osim profesorima i studentima Poljoprivrednog fakulteta, ovaj uređaj biće na raspolaganju i...


Agro vesti

14/06/2018.

Saveti za pravilno đubrenje vinograda

Kako bismo pravilno planirali i u pravo vreme obavljali agrotehničke mere i mere zaštite, neophodno je poznavanje biološkog ciklusa vinove loze. Iako se biološki ciklus završava zrenjem i...



Vinogradarstvo

30/04/2018.

Šta je bitno za organsko vinogradarstvo

Vinogradarstvo, po principima organske poljoprivrede, podrazumeva proizvodnju zdravog grožđa i kvalitetnog vina. Uvažavaju se biološki zakoni, podržavaju i unapređuju prirodna plodnost i biološki procesi u zemljištu, koristi njegova...






Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Milica: Postovani,zanima me obuka za pravljenje koznih pap...
Svetlana Kovačević: Postovani, obratite se Superioru iz Velike Plane, ...
Vlado Franc: Poštovani, Jako mi se sviđa sadnje borovnice u ...
milan gajić: cene u macvi su nize i variraju od utovara svinja...
NIKOLAKRAJINALONDON: Bas dobro sto su se zaduzili kod hladnjacara za sk...
Djumic Milan: Po pravilniku za mini klance i prerade mesa dali i...
Vladimir: Koristite Brstivar leti i z...
Dobrivoje Veljković: Kao i svi pčelari, radujem se pokušaju da se za...
Nebojša: U tekstu mi nije jasno zašt...
Nebojša: Upotreba jabukovog sirćeta...