Rezidba dunje na rod
Jačina rezidbe, odnosno intezitet odbacivanja suvišnih grana kod dunje, zavisiće od prošlogodišnjeg prirasta. Ako je prirast bio veći, odbaciće se više i obrnuto. Najčešće se odbacuje 20 –...
Jačina rezidbe, odnosno intezitet odbacivanja suvišnih grana kod dunje, zavisiće od prošlogodišnjeg prirasta. Ako je prirast bio veći, odbaciće se više i obrnuto. Najčešće se odbacuje 20 –...
Pravilan odabir lozne podloge jedan je od glavnih preduslova za kvalitet i kvantitet u proizvodnji grožđa. U određenim uslovima da bi se koristila, lozna podloga mora imati sledeće...
Tokom zimskog perioda veoma je važno da proizvođači voća imaju uvid u stanje svojih zasada. To se postiže zimskim pregledom voća i to utvrđivanjem prisustva i brojnosti prezimljujućih...
Nema ko nije čuo za selo Salaš Noćajski , koje se nalazi u Mačvi, pripada opštini Sremska Mitrovica. Prilikom posete tom selu upoznali smo Aleksandra Čelikovića, diplomiranog ekonomistu...
Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, organizuju nastup 10 domaćih kompanija na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća „Fruit Logistica...
Da bi osigurali stalnu i obilnu rodnost kajsije osim odgovarajuće nege i zaštite jako je važno da je i pravilno orezujete ali uz napomenu da se rezidba kajsije...
Šumadijska opština Knić u poslednje tri godine beleži rast broja novorođenčadi, ali ni investicije u poljoprivredu nisu zanemarljive. Kraj poznat po voćarskim plantažama i stočarstvu, već osam godina ...
Kod nas se u poslednje vreme dosta podižu zasadi kalemljenog oraha. Naši proizvođači danas nalaze podatke sa lakoćom na internetu o gajenju oraha, ali su često te informacije...
Tokom poslednjih 50 godina u gajenju jabuke došlo je do značajnog povećanja gustine sklopa, počev od vitkog vretena (1.483 stabala/ha) preko visokog vretena (2.471 stablo/ha) do supervretena (5.436...
Ukoliko se temperatura vazduha u toku zime spusti na – 15º do – 18º C, može da izmrzne izvestan broj okca kod sorti vinove loze koje su slabo...
Najnoviji komentari
domaćina i domaćica