Indija zainteresovana za investicije u proizvodnju traktora i mehanizacije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovarao 17.08.2017. godine, sa ambasadorkom Indije Narinder Čohan o mogućnostima za predstavljanje srpskih poljoprivrednih proizvoda poput voća, povrća i mesa na predstojećem sajmu Vorldfud Indija, koji će se održati u novembru mesecu.

Sastanak, foto: Ministarstvo poljoprivrede
Sastanak, foto: Ministarstvo poljoprivrede

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu precizno definišu i oblasti poljoprivredne proizvodnje koje mogu da obezbede plasman srpske robe na indijsko tržište.

Na sastanku je dogovoreno da se posebno intenziviraju razgovori o investicijama vodećih indijskih kompanija u oblasti proizvodnje traktora i mehanizacije.

U razgovoru je ocenjeno da bi takve investicije u Republici Srbiji bile od velikog značaja ne samo za sveukupnu privrednu aktivnost, već i za male poljoprivrednike kroz veću dostupnost pristupačnih i kvalitetnih traktora i mehanizacije.

Ministar je tokom razgovora istakao da je Srbija zainteresovana za učešće na sajmu, te da u tom smislu i prihvata poziv da poseti sajam Vorldfud Indija.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

21.03.2024.

Apel poljoprivrednim proizvođačima

08.03.2024.

Kroz šljivike i livade kod porodice Vajić

06.03.2024.

Ministarka poljoprivrede: Usmerili smo se ka stočarstvu

06.03.2024.

Nikola Mihailović: Zadrugarstvo ključ uspeha

04.03.2024.

Najbolji poljoprivrednik Srbije biraće se i ove godine

22.02.2024.

Prijavljivanje za podsticaje za zakupljeno zemljište samo na osnovu ugovora

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca