Hleb od kukuruznog brašna

Sastojci:

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 200 g oštrog brašna
  • 200 g glatkog brašna
  • 20 g (pola kockice) kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice  soli
  • 1 žumance
  • 350 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 50 ml maslinovog ulja

Priprema:

U kukuruzno brašno sipati so, i popariti sa vodom, pa sve dobro izmešati i ostaviti da se ohladi, Kvasac razmutiti u mlakom mleku sa šećerom i ostaviti da odstoji, jedno pola sata.

U brašno dodati sve sastojke redom i, dodati po potrebi dodati malo  pšeničnog brašna ako vam se učini da je retko, ali nek ostane mekano i pomalo lepljivo  posipati brašnom i pokriveno ostaviti da testo udvostruči volume, ostaviti da testo još jednom naraste.

Peći na 170°C pokriveno folijom oko 1 sat, pa onda  otkriveno još otprilike 30 minuta.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca

Reklamni prostor