Sastojci:
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 g oštrog brašna
- 200 g glatkog brašna
- 20 g (pola kockice) kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 1 žumance
- 350 ml vode
- 100 ml mleka
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema:
U kukuruzno brašno sipati so, i popariti sa vodom, pa sve dobro izmešati i ostaviti da se ohladi, Kvasac razmutiti u mlakom mleku sa šećerom i ostaviti da odstoji, jedno pola sata.
U brašno dodati sve sastojke redom i, dodati po potrebi dodati malo pšeničnog brašna ako vam se učini da je retko, ali nek ostane mekano i pomalo lepljivo posipati brašnom i pokriveno ostaviti da testo udvostruči volume, ostaviti da testo još jednom naraste.
Peći na 170°C pokriveno folijom oko 1 sat, pa onda otkriveno još otprilike 30 minuta.