Setva paradajza za plasteničku proizvodnju obavlja se početkom februara, kako bi rasad u momentu rasađivanja imao 60-65 dana i formirane cvetne pupljke. Od nicanja do berbe prođe 110-130 dana.
Rasad se sadi na razmak 80x40cm. Obavezno je u proizvodnji uklanjati zaperke kako bi biljka rasla samo stablom.
Mere nege podrazumevaju zalivanje, okopavanje, prihranjivanje i zaštitu od bolesti, korova i štetočina.
Veliki značaj u đubrenju paradajza ima organsko đubrivo, posebno dobro zgoreli stajnjak u količini 6-10kg /m2
7-10 dana posle rasadjivanja prihranjuje se sa 20-30gr/m2 NPK i obavi se plitko okopavanje. U fazi obrazovanja plodova prihranjuje se drugi put, a posle svake berbe folijarno.
U savremenim uslovima gajenja mineralna đubriva se dodaju pomoću sistema za navodnjavanje. Po rasađivanju u periodu do 10 dana treba koristiti formulacije NPK u odnosu 1:2:1. U periodu intezivnog porasta do prve berbe NPK u odnosu 1:1:1, a kasnije sa sto manjim sadžajem azota, a povećanim sadržajem kalijuma.
Zalivanje se vrši svakih desetak dana, sa 20-30 l /m2. Posle zalivanja preporučljivo je objekat provetriti. Kritičan momenat za vlagu je period cvetanja i zametanja plodova. Redovno zalivanje ujedno sprečava pojavu sušnih i vlažnih perioda koji mogu izazvati pucanje plodova.
Okopavanje je mera nege koja čuva zemljišnu vlagu, poboljšava aeraciju zemljista, i zato se obavlja 3-4 puta u toku vegetacije.
Malčovanje paradajza se može vršiti različitim materijalima(pšenična slama, pleva , razne vrste malč folija), i daje dobre rezultate, zemljište je toplije, bolji je porast biljaka, nema okopavanja i sprečava se rast korova.
Otkidanje donjih listova se obavlja u drugoj polovini vegetacije, i to kad počnu da žute svakih 10-15 dana. Odstranjuju se po pravilu listovi ispod zrelih plodova.
Zaštita paradajza od bolesti i štetocina, traži posebnu pažnju pošto beliki broj ekonomski štetnih bolesti i štetočina napada ovu biljku.

Optimalna temperature nicanja je od 23-25 (°C). Za rast i razvoj paradajza temperatura u plasteniku treba da bude od 20-25 stepeni C u toku dana , a tokom noci 15-18 stepeni C.
Relativna vlažnost treba da bude oko 60% .Najveće potrebe za vlagom paradajz ima kada je rasađen i u fazi plodonošenja i tada vlažnost treba da iznosi 80%PVK, a u ostalom periodu vegetacije oko 70%PVK . Optimalna temperature za cvetanje i oplodnju je 21-27 °C), minimun 13 °C)max 32°C). Ako relativna vlažnost spadne ispod 50% može doći do opadanja cvetova i već zametnutih plodova. Osnovni način održavanja optimalne temperature i vlažnosti je provetravanje.
Pinciranje je obavezna mera nege pošto se gaji obično na jedno stablo. Vrh se otklanja posle 6-8 etaže., a kod niskih hibrida vrh biljke se ne uklanja. U toku proizvodnje paradajza u plasteniku treba koristiti kvalitetna mineralna đubriva.
Za lokalno tržište paradajz se bere u punoj zrelosti i karakterističnoj boji. Za ne mnogo udaljena tržista malo ranije, a za udaljena tržista berba se obavlja mnogo ranije, i to kada se pojavi ružičasta boja na vrhu ploda .
Kada se završava proizvodnja zbog dugotrajnog cvetanja i plodonošenja dešava se da na biljkama ima zelenih i nedozrelih krupnih plodova. Oni se mogu koristiti za turšiju ili ako su zdravi i bez oštećenja da se stave na dozrevanje za 20-40 dana. Plodovi mogu dozrevati u plitkim gajbama.