Svi kod Slaviše u etno selo Babina reka

Ilustracija; Etno selo Babina reka
Ilustracija; Etno selo Babina reka

Etno selo Babina reka nalazi se na površini od jednog hektara u lazarevačkoj opštini u selu Trbušnica između Lazarevca (12km) i Aranđelovca (20km). Građeno je u poslednjih 10 godina, a sa radom je počelo juna 2010. Smešteno je na samom kraju sela, izolovano prirodom od svega urbanog. Imanje Živkovića izolovano je dubokom prirodom od svega urbanog. Okružuju ga brda,planine potoci, reka , šume , a na samo 50 metara od objekata za odmor nalazi se jezero. Priroda u punom svom bogatstvu.  Jezero na kome možete pecati, uživati u šetnjama pored njega ili, iz prelepog restorana, odmarati posmatrajući odsjaj na njegovoj površini… Pored jezera protiče potok u narodu poznat kao BABINA REKA, po kome je ovaj kompleks i dobio ime..

Restoran kapaciteta 130 mesta je urađen tako da gde god da sednete vaš pogled na okolinu će biti očaravajući. Sa jedne strane možete posmatrati jezero i šumu, a s druge vaše uživanje upotpuniće jedinstveno dvorište sa kamenim  podzidama, drvenim skulpturama i fontanama koje pretačući vodu ulivaju mir i zadovoljstvo svijim šumom i žuborom. Unutrašnjost restorana je jedinstvena, prijatnog ambijenta i poseduje otvoreno ložište koje mu u hladnim danima daje posebno prijatnu atmosferu.

Ads code goes here
Ilustracija:Etno selo Babina reka,foto: iz arhive
Ilustracija:Etno selo Babina reka,foto: iz arhive

Restoran galerija je kapaciteta 30 mesta. Ima kamin i ispunjen je umetničkim slikama sa motivima šumadije i  fotografijama starih kuća Srbije. Njihov autor je Slaviša Živković koji je i vlasnik ovog jedinstvenog po arhtekturi  etno sela u kome se jasno oseća spoj graditeljstva i umetnosti.

U sklopu kompleksa je uređena bašta sa fontanama i prirodnim hladom kapaciteta preko 200 mesta, bina za kulturnoumetnički program, parking i suvenirnica, a započet je i veliki zavičajni muzej.

Veoma bogat jelovnik prilagođen je ovakvom ambijentu, pa tako možete probati razne specijalitete od piletine, svinjetine, junetine i ribe, kao i jela sa roštilja. Ovde je moguće osetiti potpuni mir i tišinu koju retko gde i kada današnji čovek može doživeti. Izuzetna atmosfera za opuštanje i koncentraciju, inspiraciju i odmor. Možete se relaksirati prostim uživanjem u prirodi, branjem pečuraka kojih  ima u izobilju, ribolovom, šetnjom ili možete odigrati partiju košarke, malog fudbala ili stonog tenisa. Na letnjoj vrućini možete se opustiti u mini bazenu koji se nalazi u samom dvorištu. Svako godišnje doba nosi sa sobom poseban doživljaj Babine Reke u domaćinstvu Živkovića. Bajkovit kraj koji mami poeziju iz svake ljudske duše. Odavde se ne može se otići ravnodušan. Poneseni utisci su uvek različiti. Pročitajte ih i sami u KNJIZI UTISAKA gostiju Babine reke među kojima su i neki od eminentih ličnosti naše zemlje.

 

http://www.etnoselobabinareka.com/

065/ 80 28 557