U 2019. godini sledi još snažniji zaokret ka mladima na selu

MILION više biće nas samo tako što ćemo mladima pružiti konkurentnu podršku za život i rad na selu.

Čvrsto verujem da jedino u poljoprivredi i proizvodnji kvalitetne hrane, koju traži ceo svet, mladi stvaraju sebi najveću šansu da se osamostale i zasnuju porodicu, kao osnovni preduslov da nas bude milion više.

Zbog toga, već ove godine, dodatno jačamo finansijsku podršku mladim poljoprivrednicima, dok u 2019. godini sledi još snažniji zaokret ka mladima na selu.

 

25 thoughts on “U 2019. godini sledi još snažniji zaokret ka mladima na selu”

 1. Zanimame konkurs za mlade poljoprivrednike zivim na selu imam 26 godina volelabi da osnujem mesovitu farmu pa me zanima kome da se obratim

 2. Zanima me konkurs za tov junadi, i krave muzare, zivim na selu i zelim da ostanem tu de sam, zelim da se bavim stocarstvom. Imam 19 god i vec registrovano gazdinstvo.

 3. Hteo bi poceti da se bavim stocarstvom tjs da drzim muzne krave dali ima neka podrska i posticaj za nas mlade koi hocemo da zivimo na selu inace gazinstvo je na mog oca. A ja kao mlad 23 godisnji pojoprivednik nemam nameru ici u grad i ziveti od plate koja je 25hijada tako dali neko zna imaju li neka srestva za nas mlade pocetnike a ne samo za one koi imaju od 50 grla pa vise zasto samo njih pomagat pomogni te nas ko bi zapoceli

 4. Velimir Marjanovic

  Imam 25 godina. Bavim se vocarstvom kako mogu da saznam dali imam pravo na bespovratni podsticaj kao mlad poljoprivrednik, zarad poboljsanja proizvodnj.

 5. Ja Sam Svetislav Stevanovic is Garasa, bavim se poljoprivredom imam 370 stabala stelejke sljive, I ovaca 23 ovaca I jagnjad dva iz sjenice, I registrovano, domacinstvo 6 h.hteo bi da konkurisem preko iparda bespovratni kredit, do 40 g za mlada poljoprivrednike.kome da se javim , jer ovi nasi u opstini neznaju nista oko toga.molim vas odg da znam sta sa radim.

 6. mladenovic dragoslav

  Zar je moguce da nisu isplacene subvencije za 2017 ni 2018 godinu,a ja svoje dete koje je zavrsilo skolu za informacione tehnologije savetujem da kupimo umaticeno stado ovaca i krene u stocarstvo.Ko zna da kaze ima li neki povracaj ako se kupe 30 ovaca po 300e rase ild frans umaticene i ako ima kome i sa kojim zahtevom se treba obratiti. Takodje me interesuje i sve oko izgradnje ovcarnika da li tu ima neke pomoci ,ili kako se vec zove podsticaj ili subvencija sto nikako citajuci razne tekstove ne mogu da ukapiram ove termine. Poslovanje ce biti u gazdinstvu koje je sada registrovano u vocarstvu.hvala unapred

 7. Zasto nisu svima isplaćene subvencije za 2018. Od septembra odgovor dobijam da je zahtev u obradi to je oko 6 meseci obrade .Nije mi jasno?

 8. Zanima me kada ce biti konkurs za mlade poljoprivrednike sa 2019,I da li tu imaju prava da podnesu zahtev oni koji su u radnom odnosu, a imaju I poljoprivredno gazdinstvo, na selu zivim I imam 35 god.Hvala

 9. Prema prošlogodišnjem pravilniku nisu mogli da konkurišu mladi koji imaju poljoprivredno gazdinstvo duže od godinu dana ili su već članovi nekog poljoprivrednog gazdinstva. Nadam se da će se taj uslov ove godine promeniti, jer ima mladih poljoprivrednika koji imaju registrovano sopstveno gazdinstvo dve, tri godine, a nisu ranijih godina konkurisali ni za kakve podsticaje. Takođe mnogo je mladih koji žele da ostanu na selu, a članovi su gazdinstva svojih roditelja, nemaju pravo da konkurišu prema pravilniku od prošle godine.
  Nadam se da će se neko dosetili ove godine da to promeni jer ovako kako je nema mnogo smisla.

 10. dragoslav mladenovic

  postovani prodje pola godine,sada ce godisnji odmori ,onda ce da se svode bilansi za kraj godine i kada je realno ocekivati konkurs za mlade poljoprivrednike.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *