Sredstva za dobijanje oznake geografskog porekla

Ilustracija: ajvar, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: ajvar, foto: Domaćinska kuća

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova uvođenja sertifikacije sistema bezbednosti kvaliteta hrane i proizvoda s oznakom geografskog porekla u 2018. godini na teritoriji Vojvodine.

Sredstva se po ovom konkursu dodeljuju za sufinansiranje troškova izrade elaborata za dobijanje oznake geografskog porekla i laboratorijskih analiza koje predstavljaju deo elaborata za dobijanje oznake geografskog porekla, troškova kontrole i sertifikacije poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda s geografskim poreklom, čiju su kontrolu i sertifikaciju proizvodnje izvršile ovlašćene organizacije, kao i troškova za uvođenje i sertifikaciju sistema bezbednosti i kvaliteta hrane: ISO 22000, GlobalGap, BRC, IFS, FSSC 22000, GOST-R, HALAL, KOSHER, SRPSKI KVALITET u 2018. godini.

Ilustracija: med i propolis
Ilustracija: proizvodi od meda, foto: Svetlana Kovačević

Za realizaciju Konkursa predviđeno je 2.000.000 dinara. Sredstva su namenjena za sufinansiranje do 70 odsto podrške od plaćenog iznosa za realizovane investicije, umanjenog za sredstva na ime poreza na dodatu vrednost. Minimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je 30.000, a maksimalan 50.000 dinara. Mogu da konkurišu fizička lica, nosioci poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnici nosioci registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Takođe i pravna lica, odnosno privredna društva, udruženja građana i zemljoradničke zadruge.

Prijave se podnose zaključno sa 23. novembrom 2018.

Informacije o ovom konkursu mogu se dobiti pozivom na broj 921/48-74-601