Prijave za posao anketara od 15. do 21. avgusta

Svi zainteresovani da učestvuju u projektu Ankete o strukturi poljoprivrednih gazdinstava, na teritoriji Srbije, moći će da se prijave za posao anketara od 15. do 21. avgusta.

Kako su naveli iz Republičkog zavoda za statistiku, zainteresovani će moći da se prijave isključivo preko web aplikacije koja će biti postavljena na internet stranici RZS. 
Ilustracija: suncokret, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: suncokret, foto: Domaćinska kuća
Kako je ranije najavljeno, anketari će od 1. oktobra do 30. novembra obići 120.000 poljoprivrednika kako bi sproveli Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji. Anketa se sprovodi na tri godine, između dva popisa poljoprivrede, a finansira se iz pretpristupnih fondova EU u okviru Nacionalnog programa IPA 2016.
Popisivači će gazdinstva na teritoriji Srbije i prikupiće podatke o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, broju stoke, mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima, proizvodnoj metodi primenjenoj u poljoprivredi…
Informacije koje budu dobijene, kažu u RZS, koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje odluka, kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvođačima za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje, ustanovljavanje poljoprivredne grane u koju bi trebalo investirati, kao i za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podršku u poljoprivredi.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

24.05.2023.

Ovo je krajnji rok za podnošenje zahteva za subvencije

22.04.2019.

Koliko u Srbiji ima poljoprivrednih gazdinstava

29.10.2018.

Koja su najčešća pitanja organskih proizvođača, i gde da dobiju odgovore

15.10.2018.

Za odgajivački program u Vojvodini 50 miliona dinara

31.07.2018.

Sredstva za dobijanje oznake geografskog porekla

30.03.2018.

Anketa o poljoprivrednim domaćinstvima

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca