Namaz, prste da poližeš

Džem od malina možete pripremati na razne načine.  Najjednostavniji, po receptima naših baka i mama je  bez konzervansa.
Pripremite teglice i počnite sa pripremom aromatičnog džema. 

Sastojci:

2kg malina

700 gr šećera 

1 kesicu vanil šećera. 

Ilustracija: džem od maline, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: džem od malina, foto: Svetlana Kovačević

U veću šerpu sipajte maline i šećer. Kuvajte oko pola sata, na što većoj temperaturi, a potom smanjite na srednju temperaturu i kuvajte 15-ak minuta. Nekada treba i duže da se kuva, ne može tačno u minut da se odredi vreme.

Da bi ste bili sigurni da je džem gotov, sipajte malo džema na tacni, i ostavite da se ohladi. Kasicicom probajte, ako je redak, vratite ga da se dokuva.   Gotov džem sipajte u sterilisane teglice, možete ih sterilisati u rerni na 100°C , stavite u špajz,  i čuvajte na uobičajen način.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

06.03.2024.

Jelena Tanasković: Ministarstvo poljoprivrede je ove godine na vreme počelo da se bavi malinama

01.03.2024.

Malinari traže otkupnu cenu

02.12.2023.

Prof.dr Zoran Rajić: Najvažnije je da održimo proizvodnju maline

08.11.2023.

NEGA MALINJAKA U JESENJEM PERIODU

20.10.2023.

Prilika da se srpski proizvodi plasiraju na mađarsko tržište

02.10.2023.

Gajenje maline u zaštićenom prostoru

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca