Nova proizvodna linija u Senti

Najveći japanski investitor u Srbiji kompanija Japan Tobacco International (JTI) pokrenula je novu proizvodnu liniju u fabrici u Senti u okviru investicionog ciklusa vrednog sedam miliona dolara.
Novu liniju su svečano pustili u rad potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, kao i Jasutake Tango, predsednik JT grupe, koji je ovim povodom došao u posetu iz Japana.
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izrazio je veliku zahvalnost kompaniji JTI za sve što je uradila za srpsku ekonomiju.
– JTI se ubraja u uspešne privatizacije. Kompanija je investirala oko 180.000.000 dolara i među pet je najvećih poreskih obveznika. Takođe, JTI je doneo i novu tehnologiju, kulturu rada, politiku zaštite radnika, društveno-odgovorno poslovanje, kao i doprinos zajednici. Duvanska industrija značajno utiče na smanjenje spoljnotrgovinskog deficita, duvana izvozimo manje od kukuruza, ali više od malina. JTI je partner Vladi u suzbijanju ilegalne trgovine duvanskih proizvoda i najbolja preporuka za druge japanske investicije u Srbiji, rekao je Ljajić i poželeo puno uspeha u poslovanju ove kompanije.
Investicioni ciklus, osim nove proizvodne linije, uključuje i dodatnu modernizaciju mehanizacije u fabrici, kao i inovaciju proizvoda.
– S novom proizvodnom linijom, JTI nastavlja da širi poslovanje, čime jasno pokazuje svoju dugoročnu opredeljenost ka daljem rastu kompanije u Srbiji, doprinoseći tako razvoju cele domaće privrede, rekao je Jasutake Tango, predsednik JT grupe.

Ilustracija: duvan, foto: https://www.herald.co.zw/
Ilustracija: duvan, foto: https://www.herald.co.zw/

Ističući zahvalnost Vladi Srbije na podršci i naporima usmerenim ka stvaranju stabilnog i predvidivog poslovnog okruženja, Tango je poručio da je JTI posvećen partnerskom odnosu s Vladom, zasnovanom na međusobnom razumevanju.
Od kupovine Duvanske industrije Senta 2006. godine, JTI je uložio više od 180.000.000 dolara u Srbiji, utrostručio broj zaposlenih sa 84 na 290, pokrenuo proizvodnju cigareta i njihov izvoz na tržišta Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Albanije, kao i izvoz duvana i cigareta u EU.
U periodu od 2006. do danas vrednost izvoza iznosi gotovo 230.000.000 dolara, dok je udeo kompanije na tržištu Srbije u toku istog perioda utrostručen. JTI je jedan od pet najvećih poreskih obveznika u Srbiji sa dve milijarde dolara uplaćenih u budžet u periodu od 2006. do 2018.
Kao jedina strana kompanija koja otkupljuje domaći duvan, JTI je najveći proizvođač duvana u Srbiji koji angažuje oko 1.000 zaposlenih u Beogradu i Senti, uključujući uzgajivače duvana, članove njihovih porodica, kao i sezonske radnike.
Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj posluje, JTI je dobitnik priznanja „Virtus“, navedeno je u saopštenju ove kompanije.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

13.05.2021.

Kako suzbiti duvanov trips

19.11.2018.

Proizvođači, vodite računa šta radite

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca