Srpska hrana u Rusiji

Srpske kompanije prehrambenog sektora predstaviće proizvodni i izvozni potencijal tokom predstojećeg Međunarodnog sajma prehrane WorldFood 2018, koji se održava od 17. do 20. septembra u Moskvi.

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, organizuju predstavljanje proizvodnih programa 13 srpskih kompanija iz oblasti proizvodnje i prerade voća i povrća, žitarica, mesne industrije i dijetetskih suplemenata.

U okviru nacionalnog štanda Srbije izlažu: JUGPROM Leskovac, AGROPROM Gornji Tavankut, MIRAKS AGRAR Beograd, ĆIRIĆ AGRO Titel, PIK JUŽNI BANAT Bela Crkva, FLORA INTERNACIONAL Bečej, GENEZA Kanjiža, FIDELINKA SKROB Subotica, EURO FRIGO Požega, ITN GRUPA Beograd, ZLATIBORAC Mačkat, STOJANOVIĆ FARM Novi Sad, PDM AGRO FRUT Pudarci.

Učešće srpskih kompanija privuklo je pažnju eksperata vodećih ruskih trgovinskih lanaca (H5, Magnit, Diksi, Magnolija) i distributera prehrambenih proizvoda, koji su unapred potvrdili posetu i već odredili termin susreta sa predstavnicima srpskih kompanija na nacionalnom štandu Srbije.

Ilustracija: Srpska hrana, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: Srpska hrana, foto: Domaćinska kuća

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode potencijalnim potrošačima i omoguće plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i steknu nove poslovne kontakte. Tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i rastu ukupnog izvoza srpske privrede.

„World Food Moscow“ (www.world-food.ru) jedan je od vodećih međunarodnih sajmova u oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. Postoji 27 godina i održava se na preko 56.000 m² u okviru sajamskog izložbenog prostora „Ekspocentar“.

U 2017. godini sajam je posetilo oko 30.000 hiljada posetilaca iz 90 zemalja koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.516 izlagača iz 62 zemlje sveta.

Trgovinska razmena Srbije i Rusije u prvoj polovini 2018. godine beleži pozitivna kretanja. Izvoz u Rusku Federaciju vredeo je 546,6 miliona dolara što je 16,17 odsto više nego u istom periodu prethodne godine. Rusija je treći trgovinski partner Srbiji.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

13.03.2024.

„Najdomaćin“ će biti jedan od izlagača na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Šapcu

06.03.2024.

Nikola Mihailović: Zadrugarstvo ključ uspeha

23.02.2024.

Uskoro Međunarodni sajam poljoprivrede “Bogatić 2024”

14.02.2024.

Sutra čuvena kačarevačka „Slaninijada“

18.01.2024.

BIZNIS SA PEČURKAMA VREDAN MILIJARDU DOLARA

05.01.2024.

Koliko će Srbija zaraditi na hrani za kućne ljubimce

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca