Kupljeni sistemi za navodnjavanje

Za 50 poljoprivrednika, koji se bave plasteničkom proizvodnjom kupljeni su sistemi za navodnjavanje po principu kap po kap. Ova donacija deo je budžetskih sredstva grada Novog Pazara, koja su odvojena za unapređenje poljoprivrede na novopazarskim selima.

Povratari, koji se bave plasteničkom proizvodnjom dobili su od budžetskih sredstava sisteme za navodnjavanje. Kažu da za njih ova oprema znači mnogo, olakšaće im rad na njihovim gazdinstvima, a pomoći će im da unapree svoju proizvodnju. CH: Meštani Na skupštini MOUPU doneta je odluka da se u ovoj godini pomogne i povrtarima.

Pored budžetskih sredstava u kupovini sistema za plasteničko navodnjavanje učestvovali su i poljoprivrednici. Ovo neće biti jedina pomoć, koja će biti uručena na teritoriji Novog Pazara od budžetskih sredstava.

Sisteme za navodnjavanje uručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je ovom prilikom najavio da će grad Novi Pazar nastaviti da pomaže poljoprivrednicima.

Cilj svih organizovanih donacija je da se pomogne mladima i ženama da ostanu na selu i da žive od svog rada na imanju. Ove godine je na teritoriji Novog Pazara prodato maline u iznosu od 50 miliona dinara po niskim cenama, a prema rečima stručnjaka malinarstvo i povrtarstvo nije težak posao, pa se tim poljoprivrednim granama mogu baviti svi.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

27.03.2024.

Nacionalnim dijalogom do unapređenja prehrambenih sistema u Srbiji

08.09.2023.

Jelena Tanasković: Rešavamo problem sa rekama u Novom Pazaru

07.08.2023.

Ovaj Konkurs se uskoro završava

10.02.2023.

Pomoć poljoprivrednicima

29.09.2022.

Koliko je kupini potrebno vode

18.08.2022.

Novih 1,13 milijardi dinara za navodnjavanje

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca