Otvorena Nedelja italijanske kuhinje

Danas je otvorena treća po redu Nedelja italijanske kuhinje u svetu, koja se održava u Srbiji  do 25.novembra u Beogradu, Novom Sadu,  Subotici i Nišu. Ove godine teme je ,, Mediteranska ishrana“koja Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja  u svetu.

Ilustracija: Predstavnici Italije na konferenciji, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: Predstavnici Italije na konferenciji, foto: Domaćinska kuća

Italija će ovu manifestaciju predstaviti sa preko 1300 događaja u 110 zemalja.

Uvodno izlaganje predstavljeno je večeras, gde su novinari i gosti imali priliku, da degustiraju italijanske proizvode, i da se dive njihovim ukusima.

Ilustracija: Italijanski slatkiši, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: Italijanski slatkiši, foto: Domaćinska kuća

Sutra će biti održan seminar o maslinovom ulju, i seminar i degustacija italijanskih vina u Italijanskom kulturnom centru. Trećeg dana, održaće se predavanje i degustacij, a tema je,, Hrana u italijanskoj književnosti.

Održaće se i dvodnevni sajam i promocija italijanskih proizvoda u hotelu Metropol.

Nedelju italijanske kuhinje u Srbiji organizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (IIC), Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ICE), Komorom italijansko-srpskih privrednika (CCIS), Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia), Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Kulturnim centrom Piazza Italia iz Subotice, uz podršku srpskih i italijanskih kompanija.