Prste da poližeš

Objavljeno: 14 dec 2018

Za pripremu meda biće vam potrebna jedna zrela žuta bundeva.

Sve što je potrebno jeste da odsečete vrh i izvadite unutrašnjost (semenke i vlakna). U dobijeni veliki otvor treba nasuti šećer, bilo koji, po vašoj želji. Odozgo poklapamo odsečenim vrhom i ostavljamo na desetak dana na prohladno mesto.

Najbolje je bundevu staviti u neku veću činiju, jer vremenom će omekšati i biće je teško premeštati. Za to vreme, šećer će se otopiti u bundevinom soku. Čim se šećer otopi, skidamo poklopac i sipamo dobijenu tečnost u staklenu posudu.

Ako se, slučajno, na poklopcu bundeve uhvatila plesan, to nije ništa strašno. U tom slučaju napravite rupu na dnu bundeve i kroz nju sipajte med u posudu.

Ukoliko Vam se dopao članak, lajkujte ;) 4
Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar