Svi koji su konkurisali, dobili su sredstva

Programom mera podrške za spovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, za ove namene izdvojeno je 17 miliona dinara.

Traktor, poljoprivreda, foto: pixabay | freephoto

To je deo programa koji opština sprovodi za 4000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa ovog područja.

Potpisivanjem ugovora, 244 novih poljoprivrednih gazdinstava postali su korisnici novca po Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Knić za 2018 godinu.

Kako je naglašeno, sredstva su dobili svi koji su konkurisali. Inače, u ovoj godini, agrarni budžet opštine iznosio je više od 33 miliona dinara.

Usitnjen posed, zastarela mehanizacija i tradicionalan, prevaziđen način obrade zemlje, samo su neki od problema koji muče knićanske domaćine, istakao je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić.

Zato će opštinsko rukovodstvo nastaviti da ulaže u nabavku savremene mehanizacije, edukaciju poljoprivrednika i poboljšanje uslova života na selu kako bi mladi ostali da žive i rade u svom zavičaju, dodao je predsednik opštine Knić i za narednu godinu, pored ostalog najavio sređivanje atarskih puteva i uređenje korita reke Gruže sa pritokama.

Povezano