Nedimović: Početak izvoza srpske pšenice

, žetva, foto: Domaćinska kuća, autor: Svetlana Kovačević
, žetva, foto: Domaćinska kuća, autor: Svetlana Kovačević

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović dogovorio je sa egipatskim zvaničnicima početak izvoza srpske pšenice u tu zemlju, čime bi kako je rekao, vrednost bilateralne razmene u oblasti poljoprivrede mogla da poraste sa sadašnjih 26, na više od 100 miliona dolara.

Kako je saopšteno iz tog ministarstva, Nedimović je na sastanku sa egipatskim ministrom poljoprivrede i melioracije Ezaldinom Omarom Abustitom i ministrom snabdevanja i spoljne trgovine Alijem Al Saedom Ali Al Muselhijem dogovorio okončanje procedura oko izvoza govedine, suncokreta, kukuruza i drugih poljoprivrednih proizvoda iz Srbije.

„Srbija je krenula da ponovo osvoji tržište Egipta koje naseljava preko 100 miliona stanovnika. Sadašnja razmena dve zemlje u oblasti poljoprivrede iznosi 26 miliona dolara, a nakon postignutog dogovora ona bi trebalo da skoči četiri puta i premaši 100 miliona dolara“, kazao je Nedimović čija je poseta Egiptu prvi direktni kontakt zvaničnika dve zemlje u oblasti poljoprivrede još od raspada SFRJ.