Konkursi i programi

Aktuelni konkursi za poljoprivrednike

Za poljoprivredu 29 miliona dinara

Objavljeno: 06 mar 2019

U Lučanim je danas održana treća sednica opštinskog veća na kojem je razmatran i usvojen izveštaj o realizaciji poslovanja JP „Rzav” Arilje za 2018. godinu.
„Korisnicima sa vodosistema Rzav u protekloj godini ukupno je isporučeno 16 669 640 m3 vode od čega je osam procenata isporučeno opštini Lučani. Prošle godine ovo preduzeće ostvarilo je neto dobit od 11 832 000 dinara”, rekao je direktor JP „Rzav” Arilje Zoran Barać. Opštinsko veće je na današnjoj sednici usvojili i izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja JKP „Duboko” Užice za 2018.
„Ovo preduzeće u prošloj godini primilo je ukupno 86.548 tona otpada, 3.061 tona iz lučanske opštine. Primarna selekcija Opština Lučani nije na zavidnom nivou i iznosi 0,7 procenata. Od ukupnog primljenog otpada 95 procenata odlazi na deponiju dok samo pet odsto može da se ponudi kupcima”, rekao je direktor JKP „Duboko” Užice Momir Milovanović.

JKP „Komunalac” Lučani duguje JP „Rzav” Arilje oko sedam milioina, a JKP „Duboko” Užice oko šest miliona dinara.
„Na današnjoj sednici od direktora ova dva preduzeća dobili smo jednu vrstu razumevanja u vezi plaćanja dugova i nadam se da ćemo u narednom periodu dovesti do smanjenja ovih dugova”, rekao je danas predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.
On je rekao da posle iscrpne diskusije su usvojena oba izveštaja o realizaciji programa poslovanja JP „Rzav” Arilje i JP „Duboko” Užice.

Dolović je istakao da je na današnjoj 3.sednici Opštinskog veća data i saglasnost na predlog godišnjih programa za tekuću godinu, kojim se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u opštini Lučani.

U 2019. godini iz budžeta opštine Lučani, 29 miliona dinara biće izdvojeno za poljoprivredu, a opštinsko veće na trećem zasedanju prihvatilo je predlog rešenja o obrazovanju Saveta za poljoprivredu i selo.
„Članovi ovog Saveta će doprineti da napravimo što je moguće bolji program mera podrške poljoprivredi i nadamo se da će svako poljoprivredno gazdinstvo osetiti blagodeti tog programa”, rekao je predsednik opštine Milivoje Dolović.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar