Za traktore ista pravila kao i za automobile

Od 3. aprila prestaje da važi trajna registracija za mopede i traktore. Nakon tog datuma, svi mopedi i traktori moraće da imaju standardnu registraciju i da je obnavljaju svake godine, prenosi sajt „Polovni automobili”.

Kako se navodi, u aprilu prošle godine stupio je na snagu izmenjen Zakon o bezbednosti saobraćaja, pa je vlasnicima mopeda i traktora sa trajnom registracijom ostavljeno godinu dana da uzmu nove tablice (da obave standardnu registraciju).

Registracija se produžava svake godine, što znači da moped i traktor moraju da prođu tehnički pregled (ista pravila kao za automobile). Sve mora da bude ispravno i bez izmena ili dodataka, kad je reč o svetlima, upravljaču i drugim delovima – isključivo po fabričkim specifikacijama.

Sajt navodi i da su u policiji potvrdili da trajne potvrde o registraciji uskoro prestaju da važe:

„Na osnovu odredbe člana 351, stav devet Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, potvrde o registraciji vozila na motorni pogon izdate za radnu mašinu, motokultivator, bicikl sa motorom i potvrda o registraciji traktora namenjenog za obavljanje poljoprivrednih radova i priključno vozilo koje vuče ovaj traktor prestaju da važe nakon isteka jedne godine od dana stupanja na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, odnosno 3. aprila 2019”, navodi se u odgovoru MUP-a.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

31.08.2023.

Javni poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor

12.11.2022.

Opština Raška: Poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor

16.04.2022.

Lakše do registracije mašina

29.03.2022.

Biljana Petrović: Vodeća smo banka po broju i iznosu isplaćenih kredita

28.03.2022.

Ključevi za 12 poljoprivrednih mašina uručeni su vlasnicima

18.02.2022.

Pojačana kontrola u saobraćaju

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca