Ulje iz Crepaja vrhunskog kvaliteta

Na jednom porodičnom imanju starom četiri veka, u idiličnom Banatskom mestu po imenu Crepaja, osnovana je mini fabrika ulja Lala Food doo. Zbog te duge Banatske tradicije nastalo je i naše ime “Lala”.

Ovo mesto nastalo 1660-te godine, čuveno je po tradicionalnoj godišnjoj fijakerijadi i trkama konja na svom hipodromu.Osnovnu školu u istom razredu ovde su završili Uroš Predić i Mihajlo Pupin. Ali isto tako čuvena je i po drugoj najplodnijoj zemlji u celoj Srbiji, na zemlji koja vekovima daje visoke i kvalitetne prinose.

Ilustracija: lala ulje, foto: Sa sajta, www.lalaulje.com
Ilustracija: lala ulje, foto: Sa sajta, www.lalaulje.com

Od plodova sa te naše odgovorno obradjivane, industrijski nezagadjene i zdrave zemlje nastaju kvalitetna semena suncokreta, soje, uljane repice, bundeve, kukuruza ali isto tako i lešnika, jagode,oraha, kajsije, lavande, jorgovana, šargarepe, nevena, žalfije, kamilice i mnoge druge vrste. Od svih ovih biljaka ali i mnogo, mnogo drugih moguća je proizvodnja prirodnih, termički i hemijski neobradjenih ulja.

Proizvode  ulja koja nisu podvrnuta nijednom termičkom ili hemijskom postupku, na isti način na koji su to radile i njihove kolege koje su se bavile proizvodnjom ulja u antičko doba. To je spor i dugotrajan postupak koji zahteva dosta strpljenja, rada i iskustva. To isto znači da se ne dobija puno ulja kao u industrijskoj proizvodnji,  ali zato ulja proizvedena ovim postupkom zadržavaju ukus i miris na izvornu sirovinu i izuzetno više nutritivnih svojstava kao što su vitamin E, B1, B6, selen i Omega 3,6 i 9 nezasićene masne kiseline. To su sve naučno dokazani elementi koji povoljno utiču kako na organizam tako i na ljudsku kožu.

Kulinarske recepte sa hladno cedjenim Lala uljem mozete naći na lalarecepti.

19

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *