Ovde ćete odmoriti telo i dušu

„VAJATI“ su kompleks savremeno opremljenih apartmana sa 4 zvezdice… Nesvakidašnji spoj modernog i tradicionalnog, svakom gostu pruža utočište i daje priliku za istinski odmor.

Na samo osam kilometara od Guče, u dragačevskom selu Gornja Kravarica, smešteni su “Vajati” – kompleks savremeno opremljenih apartmana sa četiri zvezdice, koji svakom gostu pružaju utočište i daju priliku za istinski odmor.

Ilustracija: Etno selo Vajti, foto: Iz arhive Vajata
Ilustracija: Etno selo Vajti, foto: Iz arhive Vajata

“Vajati” raspolažu sa tri objekta za smeštaj gostiju. Sve sobe su komforne i udobne, savremeno opremljene. Svaka soba ima parno grejanje, klima uređaj, televizor, a uskoro će biti priključeni i bežični Internet i telefon. Nameštaj je od punog drveta, a posteljina je vrhunskog kvaliteta sa antialergijskim jastucima.

Ilustracija: predstavljanje proizvoda iz Vajata, na Ukus festu, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: predstavljanje proizvoda iz Vajata, na Ukus festu, foto: Svetlana Kovačević

Svaki gost ponese nezaboravne utiske o gostoprimstvu domaćina, ali i o nenadmašnim ukusima tradicionalne srpske kuhinje. Prema receptima baka i pra-baka se u “Vajatima” pripremaju pite, supe, hlepčici, slatko, palenta, popara , jelo od starog hleba sa sirom i kajmakom. Ovde se priprema hleb na starinski na;in i proja, kao i čuvena srpska sarma , jelo od mlevenog mesa zavijenog u listove kiselog kupusa, srpski “svadbarski kupus”, izvanredno ukusan ajvar, razne vrste kuvanog povrća, kolači sa orasima, tradicionalne sprske “vanilice”, kremaste torte i druge vrste slatkiša. Međutim, domaći sir i kajmak, dimljeno goveđe i svinjsko meso, jagnjeće i praseće pečenje i druge vrste mesa, uz raznovrsne sveže salate ili turšije su jednostavno jela kojima ne možete odoleti.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

08.11.2023.

14. „Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma

13.09.2021.

Otvara se drugi IPARD poziv za ruralni turizam

22.07.2021.

Odmorite dušu i telo

04.06.2021.

Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji opštine Raška za 2021. godinu

16.12.2020.

Prеliminarna rang lista IPARD mera 7

29.09.2020.

Kako otvoriti gazdinstvo

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca