Socijalno ugrožene porodice dobijaju NS seme

Ilustracija: Kukuruz, foto: Marko Miladinović, Domaćinska kuća
Ilustracija: Kukuruz, foto: Marko Miladinović, Domaćinska kuća

Semena kukuruza, soje i suncokreta, vredna 4,6 miliona dinara, dobiće socijalno ugrožene porodice koje se bave poljoprivredom i žive na teritoriji Južnobačkog okruga, u dvadesetak mesnih zajednica.
Obezbeđena semena kukuruza, soje i suncokreta za socijalno ugrožene porodice

Ta donacija rezultat je saradnje Instituta za ratarstvo i povrtarstvo „NS seme”, Južnobačkog upravnog okruga i Crvenog krsta Novog Sada, u čijem magacinu ima semena dovoljnog za 500 hektara zemlje.

– Znamo da će seme biti uručeno na prave adrese, našim domaćinima kojima želimo da pomognemo da otpočnu ovu setvenu sezonu, da im što bolje rodi i da imaju što bolje prinose – rekao je načelnik Južnobačkog upravnok okruga Milan Novaković.

Institut „NS seme” je dobitnik Zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije jer redovno održava status društveno odgovorne kompanije koja se trudi da pomogne razvitku države i regiona.

– Želimo direktno da pomognemo onim domaćinstvima koja su ugrožena, da damo doprinos svojim semenom jer proizvodnja hrane je najvažnija i to je naša obaveza i odgovornost – rekla je direktorka

Instituta dr Svetlana Balešević Tubić. – Naše sorte i hibridi imaju veliki genetski potencijal te ćemo na neki način pomoći da poljoprivrednici ostvare dobre prinose s našim sortimentom, a i da budu zadovoljni. Institut je u obavezi da unapredi i poljoprivredu ove države i celog regiona, što je rezultat osam decenija našeg rada.

Po rečima sekretara Crvenog krsta Novog Sada Dragana Lazića, ovakve akcije se redovno sprovode iz godine u godinu, a saradnja se, sve više pojačava, što je važno za sve kojima je pomoć potrebna.